banner festival 23

— donderdag 23 maart 2023, 10:04 | 0 reacties, praat mee

RTL heeft na 14 maanden nog steeds geen idee wanneer ITV-onderzoek naar The Voice klaar is

RTL heeft, veertien maanden na de onthullingen over het programma The Voice, nog geen idee wanneer het onderzoek van producent ITV klaar is. Dat laat een woordvoerder van RTL weten. "We hebben nog niets gehoord over een mogelijk communicatiemoment", aldus RTL. Laatste wijziging: 23 maart 2023, 10:06

Het bedrijf vindt dat het onderzoek “inderdaad lang duurt. We vertrouwen erop dat als het moment daar is, wij van ITV volledige inzage krijgen in de uitkomsten van het onderzoek”.

Het Openbaar Ministerie rondde deze week wel de eerste fase van zijn onderzoek naar de misstanden bij The Voice af. Het maakte bekend dat bandleider Jeroen Rietbergen en coach Ali B vervolgd worden voor grensoverschrijdend gedrag.

Maar het externe onderzoek dat producent ITV direct na de onthullingen in januari 2022 instelde, wil nog niet vlotten. ITV kan niet zeggen hoelang het nog duurt voordat het onderzoek is afgerond of in welk stadium het zich bevindt.

Stilzwijgen
Ook Van Doorne, het bureau dat door ITV is ingehuurd voor het onderzoek, kan naar eigen zeggen niets melden over de voortgang. In februari 2022 meldde Van Doorne “al een gedetailleerd beeld” te hebben gekregen van wat er gebeurd was bij de RTL4-talentenjacht. Maar sindsdien hullen beide partijen zich in stilzwijgen.

RTL laat zich nog niet uit over de vraag of The Voice ooit kan terugkeren op televisie. “Dat is een gesprek dat wij met ITV zullen voeren als de uitkomsten van het onderzoek en de mogelijke acties duidelijk zijn”, aldus de woordvoerder van RTL.

Bekijk meer van

The Voice of Holland RTL ITV

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.