word studentlid

— donderdag 30 maart 2023, 15:15 | 0 reacties, praat mee

RTL-directie wil in gesprek met slachtoffers na rapport The Voice

RTL-directie wil in gesprek met slachtoffers na rapport The Voice
© ANP / Robin Utrecht

De directie van RTL wil met slachtoffers van wangedrag bij The Voice of Holland in gesprek na het rapport van het externe onderzoek bij het RTL 4-programma. Er is al contact opgenomen met advocaat Sébas Diekstra, laat hij weten. RTL bevestigt dat. Laatste wijziging: 30 maart 2023, 15:17

Advocatenkantoor Van Doorne deed in opdracht van producent ITV onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van de talentenjacht, na een uitzending van het onlineprogramma BOOS van januari 2022. In het woensdag gedeelde rapport meldt het kantoor dat er meerdere gevallen van “ongepast gedrag” hebben plaatsgevonden bij de talentenjacht, maar dat er niks lijkt te zijn gedaan met de meldingen bij leidinggevenden.

RTL koos er vanwege de lopende onderzoeken de afgelopen maanden voor om niet zelf slachtoffers te benaderen. “Op dit moment staan wij daarom zeker open voor gesprekken met de melders, maar uiteraard alleen als de melders daar zelf behoefte aan hebben”, laat een woordvoerder van RTL weten.

Inmiddels is via Diekstra contact opgenomen. De advocaat laat weten het gesprek aan te willen gaan met de directie. Een aantal van zijn cliënten heeft al aangegeven daarvoor open te staan.

Bekijk meer van

The Voice of Holland RTL ITV

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.