— woensdag 10 april 2019, 15:26 | 0 reacties, praat mee

Ook in hoger beroep geen beroepsverbod voor Telegraaf-journalisten

ANP / Bas Czerwinski

Het gerechtshof van Amsterdam handhaaft een uitspraak in een eerdere rechtszaak, waarbij ondernemer Ferdy Roet een beroepsverbod eiste voor Telegraaf-journalist Bart Mos en zijn hoofdredacteur Paul Jansen. Roet vroeg in september 2017 om dat beroepsverbod omdat hij vond dat De Telegraaf teveel negatieve aandacht schonk aan hem en de door hem opgerichte organisaties Stichting Loterijverlies en Loterijverlies BV. Ook was hij niet blij met enkele tweets die journalist Mos over hem had geschreven.

In november 2017 wees de rechter het geëiste beroepsverbond al van de hand. Ook in Roets eis om Mos te verbieden nog over zijn organisaties te twitteren ging de rechter niet mee. De eis diverse artikelen te rectificeren wees de rechter ook van de hand.

Roet besloot in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak en vroeg de rechter daarbij Mos en Jansen alsnog een beroepsverbod op te leggen. Dat hoger beroep diende op 12 december 2018. Het hof maakte woensdag bekend de oorspronkelijke uitspraak te handhaven. Roet is daarnaast veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.

Met Stichting Loterijverlies en Loterijverlies BV zegt Roet zich hard te maken voor Staatsloterij-deelnemers die van mening zijn dat ze tussen 2000 en 2007 gedupeerd zijn door de loterij, omdat in die periode ook onverkochte loten konden meedingen naar prijzen. De Telegraaf bericht al jaren kritisch oveer de door Roet opgerichte organisaties.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.