— donderdag 17 juni 2021, 08:20 | 0 reacties, praat mee

Peter van de Kraats op weg naar de uitgang bij Panorama

UPDATE Nadat woensdagmiddag na bijna 50 jaar het einde van VIVA werd aangekondigd, blijkt ook bij Panorama de boel op scherp te staan. Hoofdredacteur Peter van de Kraats is op weg naar de uitgang en zijn rol wordt naar verwachting overgenomen door Danny Koks. Die combineert dan het hoofdredacteurschap van Nieuwe Revu met dat van Panorama. Laatste wijziging: 18 juni 2021, 13:57

De wijzigingen zullen naar verwachting de komende dagen definitief worden, zegt Koks in reactie op berichten op social media dat Van de Kraats vertrekt. Zijn op handen zijnde vertrek komt voort uit ‘verschil van inzicht over de koers’. De rest van de redactie, drie mensen waarvan er een deels ook voor Nieuwe Revu werkt, blijft. Beide bladen blijven los van elkaar bestaan.

Vorig jaar meldde vertrekkend Nieuwe Revu-hoofdredacteur Jonathan Ursem nog dat Nieuwe Revu een bijlage bij Panorama zou worden. Koks: ‘Dat klopt niet. Dat plan is er ook nooit geweest. Wel hebben we veel last gehad van dat bericht. Het is een eigen leven gaan leiden, maar een jaar later zijn we er gewoon nog. Nieuwe Revu is een zelfstandige titel en dat blijft ook zo.’

Bovenop de perikelen bij Panorama is er een zomerslachting gaande in tijdschriftenland: vorige maand werd de opheffing bekendgemaakt van mannenmagazine Esquire, Hitkrant en meidenblad CosmoGirl.

Gisteren maakte DPG Media bekend En per juli te stoppen met het bijna vijftig jaar oude vrouwenblad VIVA. De uitgever noemt dalende oplagen, abonnee-aantallen en bereik al aanleiding VIVA te staken.

Dit bericht is op 18-6 aangepast. De verwijzingen naar social media zijn verwijderd en vervangen door de toelichting van Koks.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.