— woensdag 16 juni 2021, 16:03 | 1 reactie, praat mee

DPG Media trekt stekker uit VIVA

UPDATE Het vrouwenblad VIVA houdt op te bestaan. Eind juli valt, na bijna vijftig jaar, de laatste editie van het magazine bij abonnees op de mat. Ook VIVAMama, Viva.nl en het VIVA Forum stoppen ermee. Laatste wijziging: 17 juni 2021, 09:18

Dat laat DPG Media weten in een persbericht. De uitgeverij noemt dalende oplagen en bereik, vooral bij print, als reden en zegt zich vooral te willen focussen op de meest succesvolle merken binnen zijn magazine-portfolio. Medewerkers van VIVA zijn woensdag geïnformeerd en ook de Ondernemingsraad van DPG Media is ingelicht.

DPG Media schrijft in zijn persbericht dat de mediaconsumptie van jonge vrouwen steeds meer digitaal en versnipperd plaatsvindt. “Om rendabel en duurzaam te groeien binnen deze doelgroep brengt DPG Media focus aan en gaat Flair deze jonge vrouwen optimaal (online) bedienen.”

“Na jaren vol relevante, vernieuwende, taboedoorbrekende verhalen heeft VIVA echt bijgedragen aan de ontwikkeling van de jonge Nederlandse vrouw”, aldus hoofdredacteur Debby Gerritsen. “Het doet me vanzelfsprekend pijn om met ons team, de freelancers en onze fans het licht uit te moeten doen.”

De laatste editie van VIVA verschijnt op 20 juli. Een week later, op 27 juli, verschijnt de laatste editie van VIVA MAMA. Het bekende VIVA forum gaat op 2 augustus op slot. Topics en reacties op het forum blijven tot januari 2022 bewaard, maar worden daarna verwijderd. Meer bij VIVA

Bekijk meer van

VIVA DPG Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Joost, 16 juni 2021, 22:22

Vele DPG Media titels zullen nog volgen komende. Slechte journalistiek, privacy klanten niet respecteren en klantonvriendelijk daarmee schop met het anno nu niet meer ver.
@Geenstijl voor jullie geldt punt 2 ook.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.