— woensdag 22 september 2021, 09:52 | 0 reacties, praat mee

Ondernemingsraden Talpa en RTL Nederland akkoord met voorgenomen fusie

Fusiepartner Talpa Network heeft straks een belang van 30 procent in het nieuwe bedrijf | ANP

De voorgenomen fusie tussen mediabedrijven RTL Nederland en Talpa krijgt de steun van hun respectievelijke ondernemingsraden. De raden steunen de afgelopen zomer aangekondigde plannen voor samengaan. Voor het daadwerkelijk zover is, moeten mededingingsautoriteiten nog instemmen, meldt het AD. Laatste wijziging: 22 september 2021, 09:53

Desondanks verwachten RTL Nederland en Talpa dat de fusie midden volgend jaar kan zijn voltooid. Talpa zal straks 30 procent van het nieuwe bedrijf bezitten; RTL Group bezit de rest.

Volgens RTL en Talpa is een fusie noodzakelijk om weerbaarder te zijn tegen concurrentie door grote buitenlandse bedrijven. In Nederland zullen de effecten van een fusie vermoedelijk vooral merkbaar zijn voor adverteerders (een nieuwe marktleider met 40 procent marktaandeel, méér dan de NPO, red.) en sterren, die minder sterk staan bij onderhandelingen.

De NVJ sprak afgelopen zomer zorg uit over de positie van freelancers bij de vorming van een nieuwe mediaconcentratie. “We hebben eerder in de uitgeverijsector gezien dat de mediaconcentratie niet leidde tot een verbetering van de positie van bijvoorbeeld freelancers”, stelde omroepsecretaris Wais Shirbaz toen.

Bekijk meer van

Talpa Network RTL Nederland

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.