training eu starters

— dinsdag 18 januari 2022, 13:51 | 0 reacties, praat mee

Onderhandelingsresultaat cao Uitgeverijbedrijf: 5,5 procent erbij gedurende looptijd van beoogde tweejarige cao

© Sabine Joosten / ANP

Werknemers die onder de cao voor het Uitgeverijbedrijf (UB) vallen krijgen een structurele loonsverhoging van in totaal 5,5 procent, gedurende de looptijd van de beoogde twee jaar dat de cao geldt. Dat is een van de onderhandelingsresultaten die de NVJ samen met de vakbonden FNV, CNV en De Unie hebben bereikt in gesprekken met de werkgevers voor een nieuwe cao. Laatste wijziging: 19 januari 2022, 08:36

De oude cao liep 31 december 2021 af. Werknemers in het Uitgeverbedrijf krijgen een structurele loonsverhoging van 2,9 procent ingaande per 1 juli 2022 en een structurele loonsverhoging van 2,6 procent ingaande per 1 april 2023 gedurende de looptijd van de beoogde tweejarige cao (2022-2023).

Verder zijn er afspraken gemaakt rond thuiswerken, inclusief een thuiswerkvergoeding van minimaal twee euro per thuiswerkdag, aanvullend geboorteverlof, het voortzetten van een regeling voor vervroegde uittreding en het bevorderen van een nieuwe instroom van journalisten. Daar werd eerder afwijzend op gereageerd door de werkgevers.

De branchevereniging van Nederlandse nieuwsorganisaties NDP Nieuwsmedia heeft ook nog toegezegd 50.000 euro bij te dragen aan de financiering van het platform PersVeilig.

De onderhandelingsdelegatie van de NVJ zegt het bereikte resultaat ‘verdedigbaar’ te vinden. “Onze inzet was onder andere een loonsverhoging die journalisten in staat stelt op zijn minst de inflatie de baas te blijven”, zegt Paul Teixeira, secretaris Dagbladen, Lokale Media en Tijdschriften en onderhandelaar namens de NVJ.

Het onderhandelingsresultaat wordt deze week tot en met 1 februari ter stemming voorgelegd aan de UB-leden van de NVJ. Meer bij de NVJ

Bekijk meer van

NVJ NVJ cao Uitgeverijbedrijf

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.