word studentlid

— donderdag 14 januari 2021, 09:19 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe cao voor het Uitgeverijbedrijf nog zonder ‘gezond speelveld’ freelancers

Nieuwe cao voor het Uitgeverijbedrijf nog zonder ‘gezond speelveld’ freelancers

Vakbonden en werkgevers hebben eind vorig jaar een principe-akkoord bereikt over een nieuwe Cao voor het Uitgeverijbedrijf, die loopt van 1 augustus 2020 tot 31 december 2021. Het resultaat wordt nu aan leden voorgelegd. Laatste wijziging: 14 januari 2021, 09:23

De NVJ had al aangekondigd dat het zou inzetten op een kortlopende cao. Een wens om het ‘gezonde speelveld’ -  een faire beloning freelance medewerkers - in de cao te verwerken is niet gelukt. Een advies over dit punt zal in de loop van dit jaar naar de onderhandelingspartners worden gestuurd.

De NVJ “betreurt ten zeerste dat dit cruciale onderwerp daarmee nu nog niet op de cao-tafel is beland.” De verwachte herziening van het huidige pensioenstelsel is ook onderwerp van studie. Dat advies wordt ook in de loop van 2021 aan cao-partijen gestuurd.

In het onderhandelingsresultaat is een structurele loonsverhoging van 2 procent voorzien; 1 procent op 1 februari 2021, gevolgd door nog een procent per 1 oktober 2021.

De NVJ legt het onderhandelingsresultaat neutraal aan haar leden voor, “met name omdat er over een belangrijk hoofdstuk nog geen overeenstemming tussen bonden en werkgevers is bereikt: de faire beloning van freelance medewerkers.” Het akkoord is via deze link [.pdf] na te lezen.

Leden kunnen nog tot 21 januari een stem uitbrengen over het resultaat.

Bekijk meer van

NVJ NVJ cao Uitgeverijbedrijf

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.