banner anp

— dinsdag 24 april 2018, 09:57 | 0 reacties, praat mee

Omtzigt speciale rapporteur over moordzaak op Maltese journaliste

© Remko de Waal / ANP

De Raad van Europa heeft CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt benoemd tot speciale rapporteur over de moordzaak van de Maltese journalist Daphne Caruana Galizia.

Omtzigt houdt zich al maanden bezig met de zaak. In januari diende hij een motie in waarin werd opgeroepen voor onafhankelijk toezicht op het moordonderzoek “zonder politieke bemoeienis”. De motie kreeg veel steun van andere parlementariërs.

De onderzoeksjournaliste Caruana Galizia kwam in oktober 2017 om het leven door een aanslag met een autobom. Ze schreef jarenlang over corruptie in de politiek en de zakenwereld van Malta. Ook de Maltese premier zou volgens haar corrupt zijn. Er zijn drie verdachten aangehouden, maar het is nog steeds onduidelijk wie er achter de moord zit.

De rapporteur zal het lopende moordonderzoek in Malta volgen en de omstandigheden van de dood van de journalist onderzoeken. Meer bij CPJ / Malta Today

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.