banner festival 23

— maandag 18 januari 2021, 09:17 | 0 reacties, praat mee

Omroep ZWART veroordeelt incident Akwasi bij Radio 1

© Omroep ZWART

Omroep ZWART heeft afstand genomen van het incident bij de EO, waarbij medeoprichter Akwasi tijdens een interview wegliep en twee laptops meenam. Wat er is gebeurd, is "absoluut niet in lijn met de koers en missie" van de nieuwe omroep, zo staat in een zaterdag gedeeld statement. Laatste wijziging: 18 januari 2021, 09:20

ZWART kreeg naar aanleiding van de gebeurtenissen veel vragen “over de journalistieke waarden en het belang van een vrije pers”. “En dat kunnen we ons goed voorstellen”, zo staat in de verklaring. “Laat er vooral geen misverstand over bestaan: wij veroordelen wat er tijdens dat interview is gebeurd. Persvrijheid, de vrijheid van meningsuiting en respect voor het journalistieke vak zijn wat ons betreft cruciaal en staan nooit ter discussie.”

“Wat er tijdens het interview is voorgevallen is absoluut niet in lijn met de koers en missie van Omroep ZWART. We vervolgen onze ambitie om de meest verbindende omroep van Nederland te worden. Waar iedereen wordt gezien, en iedereen wordt gehoord.”

Akwasi liep eind december boos weg bij een interview met het NPO Radio 1-programma Dit is de Dag. Hij was niet blij met vragen die de interviewer stelde over zijn omstreden toespraak op de Dam. Hij nam twee laptops mee en dwong de makers later de gemaakte opnames te wissen.

De rapper liet vorige week weten zich na het incident te beraden op zijn positie binnen Omroep ZWART.

Lees ook:
Akwasi niet vervolgd voor gedragingen tijdens EO-interview (12 januari 2021)

Bekijk meer van

Omroep ZWART EO Visie Akwasi

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.