— vrijdag 16 april 2021, 09:45 | 0 reacties, praat mee

Gerechtshof oordeelt dat OM Akwasi niet hoeft te vervolgen

Rapper Akwasi, mede-oprichter van Omroep ZWART - © ANP / Robin van Lonkhuijsen

Het Openbaar Ministerie (OM) hoeft rapper Akwasi niet te vervolgen vanwege zijn uitspraken over Zwarte Piet. Dat oordeelt het gerechtshof in Amsterdam. Bij een demonstratie stelde de rapper, tevens een van de oprichters van Omroep ZWART, dat hij Zwarte Piet in het gezicht zou schoppen’.

Dat melden diverse media, waaronder de NOS. 44 mensen deden aangifte tegen de rapper, vanwege opruiing. Het OM seponeerde de zaak tegen Akwasi eerder voorwaardelijk. Als reactie daarop spanden diverse personen die het niet eens waren met die beslissing een artikel 12-procedure aan bij het gerechtshof. Met zo’n procedure wordt een beslissing om niet te vervolgen aangevochten.

Het gerechtshof gaat mee in de overweging van de Officier van Justitie. Deze noemde de opmerking van Akwasi opruiing, maar koos ervoor hem niet te vervolgen uit ‘de-escalerende en preventieve’ overweging. Als voorwaarde werd gesteld dat Akwasi in zijn proeftijd geen strafbare feiten mag plegen en afstand zou doen van zijn uitlatingen. Dat laatste deed de rapper tijdens een uitzending van het tv-programma Jinek.

Bekijk meer van

Omroep ZWART Akwasi

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.