banner anp

— maandag 23 september 2019, 11:42 | 0 reacties, praat mee

Omroep West vergadert niet meer live op Facebook

© Truus van Gog

Omroep West stopt voorlopig met de livesessie van de redactievergadering op Facebook. Het algoritme van Facebook zorgt er voor dat de vergadering steeds minder goed wordt bekeken.

Er werd minder gereageerd, “waardoor minder mensen de livestream voorbij zagen komen en er dus ook minder reacties binnenkwamen. De live vergadering op Facebook belandde daardoor in een vicieuze cirkel: minder engagement betekent minder kijkers. En ook de herinneringsmeldingen die je kreeg als we een live-sessie waren begonnen zijn verdwenen”, schrijft hoofdredacteur Henk Ruijl op de site van Omroep West.

Omroep West is verbaasd over de ontwikkelingen bij Facebook. “Alhoewel op congressen en symposia de bazen van Facebook zeggen serieuze nieuwsbrengers extra onder de aandacht te willen brengen – in de strijd tegen nepnieuws – gebeurt dat hier niet.”

“Wij hebben Facebook proberen duidelijk te maken dat we ideeën willen uitwisselen met het publiek en daardoor verder willen komen. Inmiddels praten we daar met deze mediapartij over, en zijn we er nog niet uit.”

Lees ook:
De online lessen van… Henk Ruijl (Omroep West) (17 april 2019)
Vergaderen op Facebook met Omroep West (23 januari 2017)

Bekijk meer van

Omroep West Henk Ruijl Facebook

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.