— donderdag 31 januari 2019, 14:47 | 1 reactie, praat mee

Nieuwe hoofdredacteur Omroep West gaat veranderingstraject leiden

De omroep staat aan de vooravond van een omvangrijk veranderingstraject, waarbij de werkwijze en organisatiestructuur flink op de schop gaan. Henk Ruijl, de nieuwe hoofdredacteur van Omroep West en Stadsomroep Den Haag, gaat dat project leiden, meldt de omroep. Laatste wijziging: 31 januari 2019, 14:52

Sinds de vorige hoofdredacteur, Renzo Veenstra, in 2017 vertrok was Ruijl al waarnemend hoofdredacteur. In die hoedanigheid was hij ook al betrokken bij het veranderingstraject. Nu Ruijl de redactie van de omroep formeel gaat leiden kan hij het proces ook zelf verder (mede) vormgeven en doorvoeren.

Ruijl werkt al sinds 2011 bij Omroep West. Als adjunct-hoofdredacteur en Chef Nieuws stuurde hij de sport- en nieuwsredactie aan en maakte hij deel uit van de hoofdredactie en het managementteam van de publieke regionale omroep voor het noorden van Zuid-Holland.

Naast het veranderingstraject op de redactie heeft de hoofdredacteur nog meer doelstellingen. “We waren in 2018 de snelst groeiende regionale omroep op internet, dat wil ik samen verder uitbouwen. Ook op het gebied van radio en televisie willen we nog beter scoren. Dichterbij ons publiek, actueler, constructiever, transparanter over onze keuzes, maar ook met meer diepgang en duiding. Zoals rond de vonkenregen op Scheveningen of bij de explosie in Den Haag van afgelopen weekend, dan zijn we erbij met feiten en met verhalen die beroeren.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Herman Spinhof, 1 februari 2019, 16:56

Allereerst complimenten voor de adequate journalistieke covering van zowel Scheveningens vonkenregen en huisexplosie.  Dat is nu. In het verleden zijn er nogal wat reorganisaties geweest bij omroep West: Jack Kroes en Hugo Schneider (in 2000), ik herinner me nog een conflict waarbij via de voorzitter uitzendbureau Content betrokken was (‘wij zijn niet content’, stond er op een spandoek hangend uit het raam). Lange tijd bepaalde het managementteam het programmabeleid en niet de hoofdredacteur.  In dat team zat de hoofdredacteur naast de controllor, hoofd P&O, hoofd reclame, hoofd marketing, hoofd techniek. Er werd letterlijk gesteld dat “als de hoofdredactie op zondagavond een sportprogramma op tv wil, en wij als Management team een cultuurprogramma, dan wordt er natuurlijk gewoon een cultuurprogramma uitgezonden,” aldus een betrokken bron.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.