Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 27 augustus 2020, 16:51 | 0 reacties, praat mee

Subsidie zorgt voor uitbreiding van samenwerking tussen Omroep West en lokale omroep Bo

Henk Ruijl en Gerard Milo van Omroep West en Peter Vente en Ard Zandbergen van Bo - © Willem Krol

Omroep West en Bo, de lokale omroep van de Bollenstreek, hebben hun samenwerking verlengd. Beide omroepen werken tot zeker december 2023 samen.

De twee omroepen werken al een aantal jaar samen, meldt Omroep West in een persbericht. Dankzij een extra subsidie van het ministerie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap(OCW) is er nu dagelijks een verslaggever van Omroep West samen met de redactie van Bo aan de slag om voor online, radio en televisie de verhalen in de Bollenstreek op te tekenen. Tot voor kort was dit beperkt tot twee dagen in de week. Deze verslaggever werkt voor beide omroepen, de verhalen zijn op alle platforms van die omroepen te zien.

Onderdeel van het samen optrekken is dat Bo het lokale netwerk deelt en Omroep West onder meer opleidingen, kennis en kunde levert. “Dit helpt ons als omroep echt verder,” aldus hoofdredacteur Ard Zandbergen van Bo. “Op deze manier versterk je de lokale omroep en kun je onze inwoners prachtige verhalen voorschotelen.” Bij Omroep West is hoofdredacteur Henk Ruijl evenzeer opgetogen. “Dankzij Bo zit Omroep West beter dan ooit in de Bollenstreek. Dat is voor het vergaren van de feiten en het vertellen van verhalen geweldig.”

Omroep West werkt sinds 2015 intensiever samen met lokale omroepen. Daartoe werd het Regionaal Nieuws Netwerk (RNN) opgericht. Eerder zijn al samenwerkingen opgezet tussen Omroep West en WOS Media (Westland), Studio Alphen, Sleutelstad (Leiden), Den Haag FM en Midvliet FM (voor Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Stompwijk).

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.