— maandag 20 september 2021, 08:01 | 0 reacties, praat mee

‘Om-de-dagblad’ AlphenCC komt terug als digitale nieuwsbrief

Begin deze maand keerde het 'om-de-dagblad' AlphenCC terug, na acht jaar geleden de deuren te hebben gesloten. Het blad komt alleen niet meer terug in fysieke vorm, maar als een dagelijkse, digitale nieuwsbrief. Laatste wijziging: 20 september 2021, 11:17

Van oktober 2005 tot oktober 2013 was AlphenCC een begrip in Alphen. “Op het hoogtepunt hadden we 7.000 abonnees”, zegt Corine de Vries in gesprek met het Leidsch Dagblad. Zij is als hoofdredacteur van de regionale kranten van uitgever Mediahuis eindverantwoordelijk voor zowel het Leidsch Dagblad als AlphenCC. “De krant stond in Alphen heel goed bekend. Maar het maken, drukken en bezorgen van de papieren krant was en is een zeer kostbare aangelegenheid. In die jaren hadden alle regiokranten het moeilijk en zijn er meer edities gestopt.”

Door de coronacrisis heeft de regionale journalistiek de wind weer in de rug gekregen. De Vries: “Je merkt dat daardoor de behoefte aan nieuws uit de eigen regio groter geworden is. Mensen willen lezen over wat er in het land en in de wereld gebeurt, maar ze zijn toch vooral geïnteresseerd in het nieuws van om de hoek.” Daarbij kwam dat met de hedendaagse betaalmuren meer winst kan worden geboekt op online producties. Hierdoor werd, samen met de behoefte om als nieuwsredactie in Alphen opnieuw voet aan de grond te krijgen, AlphenCC weer onderwerp van discussie. Uiteindelijk werd het blad nieuw leven ingeblazen, maar dan als online nieuwsbrief.

Vijf journalisten verzorgen zes dagen per week de digitale nieuwsbrief. De Alphense nieuwsberichten, portretten, achtergrondverhalen en columns worden gepubliceerd op het speciale AlphenCC-deel van de website van het Leidsch Dagblad.

Verder zijn er serieuze plannen om het concept van de digitale lokale nieuwsbrief ook elders binnen het bedrijf op te gaan zetten.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.