training eu starters

— vrijdag 24 maart 2017, 18:14 | 1 reactie, praat mee

HMC-redactie vraagt De Mol ook strijd te staken

Na de redactieraad van De Telegraaf heeft ook de redactieraad van HMC een brief geschreven aan John de Mol met het verzoek de overnamestrijd van TMG te staken. De brief is vandaag gestuurd. Volgens mede-ondertekenaar Peter Diertens is de actie niet een direct gevolg van de brief van de Telegraaf, maar gaat het om 'twee zielen, een gedachte'. John de Mol reageert desgevraagd niet. Laatste wijziging: 24 maart 2017, 18:56

Geachte heer De Mol,
Naar aanleiding van de uitspraak van de Ondernemingskamer en het signaal dat u sindsdien heeft afgegeven door opnieuw aandelen TMG te verwerven, roept de redactieraad van Holland Media Combinatie (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad,Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant) u op niet langer een overnamegevecht te voeren.

De mogelijkheid om op korte termijn een in zwaar weer verkerend concern naar rustige wateren te voeren, kunt u (deels) creëren. Het doorbreken van de patstelling is immers een eerste vereiste om uit de storm te geraken. Terugtrekking uit het biedingsproces maakt een einde aan die impasse.

Wij refereren aan uw uitlatingen in een recent interview: ‘Als er een patstelling ontstaat op aandeelhoudersniveau, dan zou ik na een tijdje mijn conclusies trekken. Voornamelijk omdat het voor TMG een hele slechte zaak zou zijn. Je zou het bedrijf echt lamleggen voor een bepaalde periode.’ Bovendien herinneren wij u aan ons kennismakingsgesprek in Laren: u zei toen dat u ‘als verliezer ook het aandelenpakket zou verkopen’.

Gezien de uitspraak in het geding voor de Ondernemingskamer en vanwege het feit dat de ‘tegenpartij’ reeds zo’n 60 procent van de aandelen heeft verworven, hopen wij dat u uw eigen woorden gestand doet.

Met vriendelijke groet, namens de redactieraad Holland Media Combinatie,
Peter Schat, voorzitter
Peter Diertens, secretaris

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

a.h. monterie, 25 maart 2017, 11:48

Beste John,
Jij gaat te ver met je honger naar geld en macht. Laat De Telegraaf met rust. Nu meteen. De recente rechtszaak heeft je imago al flink aangetast. Veel mensen waarvan jij denkt dat ze jouw vrienden zijn, vinden jou maar een gefrustreerd mannetje. Dat wordt nog erger als je zo doorgaat. Jouw zusje Linda zei het al: John kan niet tegen zijn verlies. Neem eens een voorbeeld aan haar. Zij weet haar eetverslaving te bedwingen. Probeer jij jouw ego eens in toom te houden. Is moeilijk, hé? Zoek anders hulp.

Brief aan John de Mol

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.