— maandag 13 juni 2022, 09:28 | 0 reacties, praat mee

Spullen vermiste Britse journalist gevonden in jungle Brazilië

Vrienden en familie demonstreren in Rio de Janeiro na vermissing van Britse journalist Dom Philips - © EPA/Aantonio Lacerda

De federale politie van Brazilië heeft een rugtas en schoenen gevonden in het Amazonegebied die vermoedelijk van de vermiste Britse journalist Dom Philips zijn. De politie vond ook schoenen en een broek van Bruno Pereira, de expert op het gebied van inheemse culturen die met Philips op expeditie was in de Javari-vallei, langs de grens met Peru. De twee zijn sinds een week vermist. Laatste wijziging: 13 juni 2022, 09:43

Volgens lokale media werden de spullen gevonden nabij het huis van een man die gearresteerd is in de zaak. Getuigen zagen hem Philips en Pereira stroomopwaarts achtervolgen. De politie heeft inmiddels een gebied van zo’n 25 vierkante kilometer doorzocht maar de mannen nog niet gevonden. Er is weinig hoop dat ze nog levend worden aangetroffen.

Pereira werkte voor het Braziliaanse overheidsagentschap voor inheemse zaken. Philips schreef voor de Britse krant The Guardian. Ze waren op pad in de Javari-vallei om interviews te doen voor een boek over milieubehoud. In het gebied vinden steeds meer illegale activiteiten plaats, zoals visvangst, houtkap, mijnbouw en drugshandel.

Familieleden van Philips lieten eerder aan The Guardian weten dat zij de kans dat Philips levend en wel terug wordt gevonden als nihil zien. Een crowdfundingsactie ter ondersteuning van de zoekactiee heet maandagochtend reeds 20.000 dollar opgehaald.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.