— dinsdag 24 januari 2023, 08:40 | 0 reacties, praat mee

Waarschijnlijke opdrachtgever moord op journalist Dom Philips en Braziliaanse overheidsmedewerker gepakt

De Braziliaanse autoriteiten hebben zeven maanden na de moord op de Britse journalist Dom Philips en de Braziliaanse overheidsmedewerker Bruno Pereira in het Braziliaanse Amazonewoud "met grote waarschijnlijkheid" een opdrachtgever geïdentificeerd. Laatste wijziging: 24 januari 2023, 08:43

Volgens de Braziliaanse federale politie zou de Colombiaanse man aan het hoofd staan van een misdaadbende die zich in de regio met illegale visserij inlaat. Hij is aangehouden nadat hij samen met drie andere mensen is aangeklaagd voor de dubbele moord.

Phillips en Pereira verdwenen op 5 juni toen ze samen op expeditie waren in de Braziliaanse Javarivallei, langs de grens met Peru. Ze zouden interviews afnemen voor een boek over natuurbehoud in het gebied, waar veel illegale visvangst, houtkap, mijnbouw en drugshandel plaatsvindt.

De bendeleider zou opdracht tot de moorden hebben gegeven omdat Pereira, een expert bij het Braziliaanse overheidsagentschap voor inheemse zaken, met inspecties de illegale visserijoperaties hinderde. Daardoor zou de criminele groepering grote verliezen hebben geleden, zei de politie in een verklaring.

Bekijk meer van

Dom Phillips Bruno Pereira

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.