training eu starters

— maandag 14 november 2022, 13:35 | 0 reacties, praat mee

NVJ start petitie voor inflatiecompensatie voor álle werknemers in uitgeverijbedrijf

© Sabine Joosten/ANP

De NVJ start vandaag een petitie die pleit voor inflatiecompensatie voor álle medewerkers in de uitgeverijbranche en mediasector, dus óók voor freelancers. Laatste wijziging: 15 november 2022, 11:51

Werknemers van de publieke omroep, RTL Nederland en Talpa Netwerk krijgen een eenmalige inflatiecorrectie, maar dit geldt niet voor het personeel - zowel in dienst als freelance - van de uitgeverijbedrijven. De NVJ roept deze bedrijven op tot een compensatie van 750 euro bruto en een tariefsverhoging van zeven procent voor zelfstandigen.

Na succesvolle gesprekken over prijscompensatie met de publieke omroep en de commerciële televisiebedrijven vroeg de NVJ de uitgeverijsector ook om een vergelijkbare regeling te treffen. Maar de uitgeverijen - DPG Media tot FD Mediagroep, Mediahuis en Roularta Media - willen geen gehoor geven aan deze oproep. Voor zzp’ers is zelfs nog nergens in de mediasector een generieke maatregel getroffen om het ongekende koopkrachtverlies te beperken.

‘Ronduit teleurstellend,’ stelt NVJ-secretaris Zelfstandigen Milen van Boldrik. ‘Zzp’ers in de mediasector en werknemers bij dagbladen, tijdschriften en digitale media verdienen ook een tegemoetkoming in deze uitzonderlijke tijd.’ ‘Met onze petitie,’ vult collega Paul Teixeira aan, ‘roepen we de mediasector dan ook op om werknemers in de uitgeverijsector een koopkrachtcompensatie van 750 euro bruto te geven en de tarieven van freelancers bij alle mediaorganisaties met 7 procent te verhogen voor lopende opdrachten.’

Een groot deel van de NVJ-leden maakt zich zorgen over zijn of haar financiële positie, blijkt uit een recente enquête. De NVJ sloot al een compensatieregeling met de regionale en landelijke publieke omroep. Daarop volgden RTL en Talpa.

Via de website van de NVJ kan de petitie ondertekend worden.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.