basis naar compleet

— donderdag 20 oktober 2022, 12:40 | 0 reacties, praat mee

NVJ spreekt koopkrachtcompensatie af met Publieke Omroep, eenmalige uitkering van 750 euro bruto

© Jan Willem van Hofwegen/NPO

De NVJ heeft met de Publieke Omroep een afspraak gemaakt om haar medewerkers gedeeltelijk te compenseren voor de hoge inflatie en stijgende kosten. Alle medewerkers van de landelijke én regionale omroepen krijgen in november een eenmalige compensatie ter hoogte van 750 euro bruto bij een fulltime dienstverband. Laatste wijziging: 20 oktober 2022, 18:58

Uit een NVJ-enquête blijkt dat veel leden zich zorgen maakt over hun financiële situatie. Een kwart van de respondenten gaf aan nu al in financiële moeilijkheden te zitten. Daarom ging de NVJ onder andere met de Publieke Omroep in gesprek over een compenatie.

Parttimers ontvangen een compensatie naar het aantal uren dat zij werken. De werkgevers keren de compensatie uit met de salarisbetaling van november aan iedereen die op 31 oktober 2022 in dienst was. De crisiscompensatie komt bovenop de eerder in de cao afgesproken 6 procent eindejaarsuitkering in december. De NVJ zal volgende week de overeenkomst met de Publieke Omroep op haar website publiceren, zodat omroepmedewerkers de details kunnen bekijken. 

Freelancers
Helaas geldt de eenmalige compensatie niet voor zelfstandigen die voor de landelijke of een regionale omroep werken. De NVJ heeft de Publieke Omroep opgeroepen om de tarieven voor freelancers “ruimhartig te compenseren”. De Publieke Omroep zegt in reactie “rekening te houden met de positie van freelancers zoals ze dat ook in de coronaperiode hebben gedaan”, maar tot een verhoging van de tarieven heeft dat nog niet geleid.

Werkgevers die al voor 1 november 2022 een financiële maatregel hebben getroffen, kunnen de al uitgekeerde bedragen met de eenmalige uitkering verrekenen. De Publieke Omroep is niet de enige mediaorganisatie met een compensatieregeling vanwege de enorm gestegen kosten voor levensonderhoud en energie.

RTL Nederland en Talpa Network zijn hun medewerkers in oktober al tegemoetgekomen. De NVJ heeft daarom de Mediafederatie – en afzonderlijk DPG Media, Mediahuis, FD Mediagroep en het ANP – opgeroepen om ook voor hun medewerkers een fatsoenlijke regeling te treffen. De komende weken overlegt de NVJ met de werkgevers in de uitgeverijsector over een compensatieregeling.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.