banner festival 23

— donderdag 27 oktober 2022, 17:01 | 0 reacties, praat mee

NVJ: Geef medewerkers van uitgeverijbedrijven extra brutobedrag en verhoog freelance tarieven om inflatie tegen te gaan

Redactie van het ANP - © ANP

De NVJ heeft donderdag de uitgeverijbedrijven een voorstel gestuurd om hun medewerkers te compenseren voor de stijgende inflatie en energiekosten. Het gaat om een eenmalig brutobedrag van 750 euro in november bij een fulltime dienstverband. Daarnaast heeft NVJ voorgesteld om ook de tarieven voor freelance (foto-)journalisten tijdelijk te verhogen. Laatste wijziging: 27 oktober 2022, 17:17

De NVJ heeft DPG Media, Mediahuis-ondernemingen in Nederland, FD Mediagroep, Roularta Media Nederland en het ANP (foto) gevraagd om ook voor hun medewerkers een collectieve compensatieregeling te treffen en gaat hierover in overleg met de Mediafederatie.

In de cao Uitgeverijbedrijf is weliswaar een loonsverhoging van 2,9 procent in 2022 en 2,6 procent in 2023 overeengekomen, maar dat is volgens de NVJ ontoereikend om het ongekende koopkrachtverlies te compenseren. Consumentengoederen en -diensten zijn momenteel maar 14,5 procent duurder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Vorige week bereikte de NVJ al overeenstemming met de Publieke Omroep om haar medewerkers gedeeltelijk te compenseren voor de hoge inflatie en stijgende kosten. Alle medewerkers van de landelijke én regionale omroepen krijgen in november een eenmalige compensatie ter hoogte van 750 euro bruto bij een fulltime dienstverband.

Bekijk meer van

Uitgeverijbedrijf inflatie

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.