— woensdag 22 maart 2023, 14:59 | 0 reacties, praat mee

NVJ sluit onderhandelingsakkoord met RTL Nieuws: +7% over heel 2023

Medewerkers van RTL Nieuws legden in februari het werk stil uit protest tegen het eerste loonvoorstel van RTL. - © Dingena Mol

Na verschillende onderhandelingen heeft de NVJ woensdag een akkoord gesloten met RTL Nieuws over de cao. Werknemers van RTL Nieuws krijgen er over 2023 in totaal zo'n 7% aan loon bij, naast twee extra vakantiedagen. Laatste wijziging: 23 maart 2023, 17:03

Het cao gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2023 en heeft een looptijd van één jaar. Medewerkers van RTL Nieuws krijgen een structurele loonsverhoging van vier procent. Daarnaast komt daar per 1 juli nog eens 150 euro bruto bovenop. Gezamenlijk maakt dit een loonsstijging van zeven procent. Ook komen er voor werknemers van RTL Nieuws twee vakantiedagen per jaar bij, waarvan 1 dag structureel en 1 dag incidenteel. Beide vakantiedagen dienen in 2023 opgemaakt te worden.

De leden van de NVJ hebben tot 3 april a.s. om het voorstel goed te keuren of af te wijzen. De onderhandelingen met RTL Nieuws waren moeizaam en duurden lang: RTL Nieuws deed een voorstel voor een loonsverhoging van 6,5%, maar de werknemers gingen hier niet mee akkoord. De werknemers eisten een verhoging van 11,5%. RTL Nieuws-medewerkers legden begin januari ‘symbolisch’ het werk stil uit protest tegen het voorstel van RTL Nieuws.

‘In december 2022 begonnen de cao-onderhandelingen met een bod van 3 procent vanuit de werkgever. Deze uitkomst is een ruime verdubbeling van het eerste bod. We hebben deze uitkomst kunnen bereiken omdat onze leden actiebereid waren en dat ook hebben laten zien. Dan word je aan de onderhandelingstafel echt serieus genomen’, reageert Wais Shirbaz, hoofd Werkvoorwaarden en Secretaris Omroepzaken van de NVJ.

Bekijk meer van

RTL Nieuws RTL Nederland RTL NVJ NVJ

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.