— vrijdag 15 november 2019, 08:59 | 0 reacties, praat mee

NVJ en NVF willen ondergrenstarieven afspreken met mediabedrijven

© Foto: ANP / Lex van Lieshout

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en de Nederlandse Vereniging van Fotografen (NVF) willen om de tafel met mediabedrijven, om samen ondergrenstarieven voor freelancers af te spreken.

De organisaties willen daarmee doorpakken op de uitspraak die de kantonrechter in Amsterdam op 1 november deed in twee zaken die freelancers hadden aangespannen tegen DPG Media. De rechter oordeelde daarbij dat journalist Britt van Uem en fotograaf Ruud Rogier meer betaald hadden moeten krijgen voor hun werk voor de regionale kranten van de uitgeverij.

De NVJ en NVF zeggen binnenkort freelancers die vinden dat ze geen billijk tarief krijgen op te gaan roepen dat te melden. Wanneer mediabedrijven geen gehoor geven aan de oproep om samen ondergrenstarieven te bepalen, zeggen de NVJ en NVF collectieve claims niet uit de weg te gaan.

Bekijk meer van

NVJ NVJ NVF

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.