website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Ruim 200 fotojournalisten bereid werk neer te leggen

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 9 januari 2019, 14:46

Foto: ANP

Foto: ANP

Nieuws UPDATE Vooralsnog hebben ruim 200 fotojournalisten aangegeven bereid te zijn op 25 januari het werk neer te leggen bij acties van de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten (NVF). Dat meldt de NVJ. De beroepsvereniging stuurde 20 december een mail naar zes mediabedrijven. Daarin eiste de NVF dat tarieven voor online foto’s gelijkgesteld worden aan die van print, dat beeldmakers meer zeggenschap krijgen over auteursrecht en dat er inflatiecorrectie wordt doorgevoerd op de tarieven.

De mail werd gestuurd aan mediabedrijven ANP/Hollandse Hoogte, de Persgroep, TMG, MGL, Sanoma en NDC. Zij hebben tot 11 januari om in gesprek te gaan over de gestelde eisen. Doen ze dat niet, dan leggen de ruim 200 fotografen hun werk neer. Ze krijgen daarbij een vergoeding van 95 euro per dag uit de NVF-stakingskas. De actie wordt in samenwerking met Dupho georganiseerd.

De NVF en Dupho hoopten dat minstens 200 fotojournalisten meedoen met de actie. Een belteam van de beroepsvereniging benadert tot en met 15 januari fotografen met de vraag of ze zich bij de half december aangekondigde actie willen aansluiten. Dat aansluiten kan via deze website.

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. ericbrinkhorst, 9 januari 2019, 18:52

    De teller staat nu op 190…

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.