— woensdag 9 januari 2019, 14:46 | 1 reactie, praat mee

Ruim 200 fotojournalisten bereid werk neer te leggen

Foto: ANP

UPDATE Vooralsnog hebben ruim 200 fotojournalisten aangegeven bereid te zijn op 25 januari het werk neer te leggen bij acties van de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten (NVF). Dat meldt de NVJ. De beroepsvereniging stuurde 20 december een mail naar zes mediabedrijven. Daarin eiste de NVF dat tarieven voor online foto’s gelijkgesteld worden aan die van print, dat beeldmakers meer zeggenschap krijgen over auteursrecht en dat er inflatiecorrectie wordt doorgevoerd op de tarieven.

De mail werd gestuurd aan mediabedrijven ANP/Hollandse Hoogte, de Persgroep, TMG, MGL, Sanoma en NDC. Zij hebben tot 11 januari om in gesprek te gaan over de gestelde eisen. Doen ze dat niet, dan leggen de ruim 200 fotografen hun werk neer. Ze krijgen daarbij een vergoeding van 95 euro per dag uit de NVF-stakingskas. De actie wordt in samenwerking met Dupho georganiseerd.

De NVF en Dupho hoopten dat minstens 200 fotojournalisten meedoen met de actie. Een belteam van de beroepsvereniging benadert tot en met 15 januari fotografen met de vraag of ze zich bij de half december aangekondigde actie willen aansluiten. Dat aansluiten kan via deze website.

Bekijk meer van

NVJNVF NVJ NVF

Praat mee

1 reactie

ericbrinkhorst, 9 januari 2019, 18:52

De teller staat nu op 190…

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.