— vrijdag 18 februari 2022, 17:18 | 2 reacties, praat mee

NVJ: Aanval van Thierry Baudet op Chris Aalberts mag niet onbeantwoord blijven

© Robin Utrecht / ANP

Donderdag viel Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet op Twitter journalist Chris Aalberts persoonlijk aan. Het is niet de eerste keer dat Baudet journalisten aanvalt, maar volgens Thomas Bruning, algemeen secretaris van de Vereniging voor Journalisten, mag zijn recente aanval niet onbeantwoord blijven. Laatste wijziging: 18 februari 2022, 17:20

De aanval van Baudet volgde op een tweet van Aalberts, waarin de journalist aangaf dat hij op Twitter wordt geblokkeerd door Farid Azarkan, van de politieke partij Denk. “Denk gaat #PVV en #FvD. Opvallend”. Baudet noemde hem vervolgens onder andere een “ziekelijke treiterkop, narcistische naainicht”.

Thomas Bruning roept op tot een kamerbreed signaal van afkeuring. 

“Als volksvertegenwoordiger heb je een voorbeeldfunctie richting de mensen die op je hebben gestemd,” aldus Bruning tegen NieuwRechts.nl. “Dit heeft niet alleen betrekking op politieke ideeën, maar ook op moreel vlak. Met dergelijke uitingen gaat een politicus een grens over. En dat richting een beroepsgroep die het in de samenleving regelmatig zwaar te verduren heeft. Als mensen als Baudet dit soort uitingen plaatsen is de stap om een journalist agressief te benaderen klein.”

Baudet heeft het vaker aan de stok met journalisten. Vorig jaar september maakte hij journalist Joost Vullings uit voor homo. Dat deed hij nadat de journalist hem vanwege coronaregels had geweigerd de hand te schudden.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Bert van Hijfte, 21 februari 2022, 14:21

Mag zeker niet onbeantwoord blijven! Aanpakken dit soort enge mannetjes (en vrouwen).

J.C. Roodenburg, 21 februari 2022, 18:01

Ik zal NOOIT Baudet van FvD stemmen. Hij heeft het voor goed voor mij verbruid. Enge mannetjes zoals in voorgaande mail…

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.