banner festival 23

— maandag 24 september 2018, 16:37 | 0 reacties, praat mee

NPO aan de slag met plan om 40 miljoen extra uit te geven

Shula Rijxman Foto: ANP/Kippa

De NPO gaat in vliegende vaart een plan maken om de bijna teruggedraaide bezuiniging van 40 miljoen euro volgend jaar uit te geven. Dat schrijft NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman in een e-mail aan NPO-medewerkers en bestuurders. D66 diende vorige week een door een Kamermeerderheid gesteunde motie in om de bezuiniging van 62 miljoen eenmalig met 40 miljoen te temperen als de NPO aan een aantal voorwaarden voldoet. Volgens Rijxman gaat dat wel lukken. Laatste wijziging: 24 september 2018, 17:15

Rijxman: ‘Een voorwaarde die de politiek stelt is dat er een plan komt te liggen voor de toekomst van de publieke omroep en hoe we de komende jaren omgaan met de daling van de reclame-inkomsten. We pakken graag het voortouw om dit gesprek met de omroepen en de politiek over onze toekomst te organiseren’.

(...) ‘Maar ondanks de 40 miljoen, blijft er helaas nog wel altijd een bezuinigingsopgave liggen. Zo daalt ons budget volgend jaar met minimaal 22 miljoen euro’.

‘Nu we in 2019 naar verwachting minder hoeven te bezuinigen, gaan onze directies audio en video zich opnieuw buigen over de programmering. Daarover gaan we ook in gesprek met omroepen en programmamakers. Het geld dat we volgend jaar minder hoeven te bezuinigen gaan we inzetten om de programmering van de publieke omroep verder te versterken. Dit gaat dan onder andere om onze journalistieke programmering maar ook om andere genres met publieke waarde. Het is nu dus nog niet bekend wat dit precies gaat betekenen voor specifieke programmatitels. Daar hopen we natuurlijk wel zo snel mogelijk duidelijkheid over te geven. Ook vinden we het belangrijk om ook te blijven investeren in het on-demand platform NPO Start’.

Thomas Bruning van de NVJ is blij met de aankondiging van Rijxman. ‘Blij dat de politiek inziet dat meer Nieuwsuur nodig is en minder House of Cards. En blij dat Rijxman met de programmamakers gaat overleggen over de mogelijkheden die zich nu voordoen om journalistiek in de brede zin van het woord te behouden bij de publieke omroep.’

Eerder liet de NVJ al weten er tegen te zijn dat nu al ontslagen vallen bij journalistieke afdelingen, zoals KRO-NCRV heeft aangekondigd.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.