basis naar compleet

— maandag 6 september 2021, 09:30 | 0 reacties, praat mee

Thierry Baudet maakt journalist uit voor homo na niet geven hand

© Inter Visual Studio

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft journalist Joost Vullings afgelopen week voor homo uitgemaakt. Dat deed hij nadat de journalist hem vanwege coronaregels had geweigerd de hand te schudden.

Vullings vertelde in de podcast De Stemming (na 42:42 minuten) dat hij afgelopen week een rondje maakte door het complex waar de Tweede Kamer vanwege een grote verbouwing nu huist.

“Als je bij Forum rondloopt, komen ze allemaal naar buiten en steken ze heel provocatief hun hand uit, want ze willen dan dat je hem schudt”, zei de journalist van EenVandaag. Toen Baudet zijn kamer uitkwam, wilde de journalist zijn hand beantwoorden met een boks. “Maar dat wilde hij niet. ‘Homo’, zei hij meteen tegen me.”

Vullings vond dit een rare reactie. “Het is wel heel obstinaat om gelijk maar homo te roepen als iemand geen hand wil geven.”

Baudet kwam eerder dit jaar ook onder vuur te liggen omdat hij zich in WhatsApp-gesprekken met partijgenoten homofoob zou hebben uitgelaten.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.