— woensdag 24 juni 2015, 09:35 | 0 reacties, praat mee

Nul vooruitgang in rechtszaak Rezaian

Nadat de rechtszaak tegen de Amerikaanse journalist Jason Rezaian van de Washington Post volgens de geruchten afgelopen weekend weer zou verder gaan, blijkt er helemaal geen voortgang te zitten in de zaak. De Washington Post tast in het duister over de volgende stappen en Iran-experts zeggen tegenover journalistieke vakuitgave Poytner niets te hebben gehoord. Rezaian wordt beschuldigd van spionage, maar de journalist en zijn werkgever hebben die beschuldigingen als belachelijk afgedaan.

De rechtszaak wordt gevoerd achter gesloten deuren. Er zijn twee zittingen bij de Revolutionaire Rechtbank geweest; nu ligt het proces stil. Volgens Iran-kenners kan het zijn dat Rezaian wordt ‘opgespaard’ om te dienen als ruilmiddel bij komende onderhandelingen tussen Iran en de Verenigde Staten over onder meer de nucleaire ambities van Iran. Meer bij Poynter

Bekijk meer van

Recht Jason Rezaian Iran

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.