basis naar compleet

— dinsdag 16 juni 2015, 09:16 | 0 reacties, praat mee

Zaak tegen Rezaian ligt stil

De rechtszaak in Iran tegen Washington Post-journalist Jason Rezaian zou eigenlijk deze maandag weer van start zijn gegaan - maar het lijkt er op dat een nieuwe zitting pas komend weekend zal beginnen. Volgens Doug Jehl, chef buitenland van de krant, is dat het meest waarschijnlijk. Er zijn slechts twee zittingen geweest in de zaak waarin Rezaian wordt beschuldigd van spionage, beide achter gesloten deuren. Rezaian zelf werd al in juli 2014 opgepakt. Laatste wijziging: 16 juni 2015, 09:23

Journalistieke vaksite Poynter meldt dat afgelopen weekend de Iraanse president Rouhani heeft gezegd “dat hij de zaak volgt” maar of hij zich ook zal inspannen om Rezaian vrij te krijgen, bleef onbesproken.

Rezaian riskeert 10 tot 20 jaar celstraf. Rezaians vrouw Yeganeh Salehi, een fotojournaliste, werd vorig jaar eveneens gearresteerd, maar later vrijgelaten. Ze mag Iran niet verlaten.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.