— vrijdag 24 november 2017, 10:39 | 0 reacties, praat mee

NTR-directeur roept kijkers op zich uit te spreken tegen bezuinigingen

“Als kijkers, die massaal kijken en onze producten hoog waarderen, die producten willen behouden, dan zullen ze ook tegen de politiek moeten zeggen: stop de bezuinigingen en houd de publieke omroep sterk.” Met die uitspraak roept Paul Römer, directeur bij omroep NTR, kijkers op zich uit te spreken tegen bezuinigingen op de publieke omroep. Römer is bang dat het tekort van 60 miljoen bij de NPO zachtjes geaccepteerd wordt omdat “de politiek niet zo'n groot gevoel heeft bij de publieke omroep”.

Naast Römer maakt ook NPO-voorzitter Shula Rijxman zich zorgen over teruglopende budgetten. Daarnaast vinden beiden dat de overheid grote bedrijven als Google en Facebook – die in hun ogen advertentie-inkomsten binnenhalen met werk van de omroepen – moet aanpakken. “In plaats van belasting ontwijken, is belasting betalen misschien een goed idee.” Dat geld moet volgens Römer en Rijxman vervolgens geïnvesteerd worden in Nederlandse media. “Maar zo’n belasting komt er niet als wij het heel lief vragen, maar wel als de overheid daartoe dwingt. In Europees verband.” Meer bij de NOS

Bekijk meer van

Shula Rijxman Paul Römer NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.