banner festival 23

— woensdag 30 maart 2022, 08:50 | 0 reacties, praat mee

NRC stopt met avondkrant; merknaam ‘NRC Handelsblad’ verdwijnt

© ANP / Remko de Waal

NRC stopt eind april als middagkrant en zal vanaf dan alleen nog maar als ochtendkrant verschijnen. Op 25 april verschijnt de middagkrant voor het laatst. De handelsnaam ‘NRC Handelsblad’ verdwijnt op dat moment ook. De krant gaat vanaf die dag door het leven als NRC. Laatste wijziging: 30 maart 2022, 08:51

Dat meldt de Volkskrant. Dat NRC op den duur een ochtendkrant zou worden, was al langer bekend. De krant stapte de afgelopen maanden gefaseerd over van de middag naar de ochtend.

Het veranderen van het verschijningsmoment is een kostenbesparing. De distributiekosten voor de middageditie van NRC Handelsblad waren altijd al hoog, omdat weinig kranten nog in de middag verschenen. Daarnaast zijn de distributiekosten de laatste jaren gestegen, vanwege een daling van de papieren oplage.

NRC begon in 2006 met een eigen ochtendkrant. nrc.next richtte zich in eerste instantie op een jongere doelgroep, maar in 2017 kreeg de ochtendkrant grotendeels dezelfde inhoud als NRC Handelsblad. In 2021 verdween de merknaam nrc.next: de ochtendkrant kreeg de naam NRC. Alleen de avondkrant verscheen nog als NRC Handelsblad.

Bekijk meer van

NRC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.