website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

NRC-journalist Steketee overleden

Lars Pasveer — Geplaatst op maandag 16 november 2015, 16:59

ANP

ANP

Nieuws

Vorige week donderdag is veelzijdig journalist Menno Steketee overleden, meldt NRC Handelsblad. Steketee schreef de afgelopen vijf jaar voor de krant een kookrubriek, maar schreef met hetzelfde gemak over militaire onderwerpen, wetenschap of over zijn strijd tegen kanker.

NRC omschrijft Steketee als een ongewone journalist, die losjes kon schrijven over gevaarlijke onderwerpen. Dat hij tot het laatst zijn kookrubriek vulde, was volgens de krant “een haast bovenmenselijke prestatie omdat chemotherapie zijn smaak beïnvloedde.”

“Dat juist deze levenslustige man zo jong getroffen werd door een ernstige ziekte, die hem nu fataal is geworden, raakt de redactiegemeenschap van NRC diep. Hij was niet alleen door zijn talenten verbonden met de krant. Zijn echtgenote heeft hij bij de krant leren kennen, zijn broer Hans is redacteur”, schijft collega-journalist Hendrik Spiering in een in memoriam.

Steketee maakte vorig jaar recepten voor de Villamedia-uitgave ‘Smaakmakers’, een als kookboek uitgevoerde reeks interviews met journalistieke smaakmakers. Eind augustus verscheen een bundel van Steketees dierenverhalen die hij schreef voor de kinderpagina van de wetenschapsbijlage.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.