— maandag 4 augustus 2014, 09:07

Youp: hoofdredacteur steunt mijn vertrek

Youp van 't Hek zegt dat de hoofdredactie van NRC Handelsblad hem steunt als hij stopt bij de krant. In zijn wekelijkse column dreigde de cabaretier met stoppen als de krant in handen komt van de Telegraaf Media Groep. Dat meldt de NOS. "Ik kreeg een berichtje op mijn telefoon van hoofdredacteur Peter Vandermeersch. Daarin stond 'bedankt voor je steun'. Ik denk dat hij er ook niet op zit te wachten om tot hetzelfde concern te behoren als De Telegraaf."

Of het tot de verkoop komt, is onduidelijk. Vrijdag meldde NRC op zijn site dat eigenaar Egeria de verkoop heeft stilgelegd. In hetzelfde bericht ontkent Egeria dat.

Vanaf zij vakantie-adres wil Vandermeersch alleen kwijt dat hij contact heeft gehad met Van t Hek.

Het botert niet tussen de redactie van NRC en eigenaar Egeria. Op 12 augustus staan ze voor de rechter, omdat de ondernemingsraad van NRC advocaat Jerry Hoff wil in de raad van commissarissen voor het behartigen van de werknemersbelangen. Egeria ziet dat niet zitten.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.