— donderdag 10 mei 2012, 09:25

Novaya Gazeta krijgt Karelsprijs

De Russische krant Novaya Gazeta krijgt 10 mei in Aken de Karelsmedaille voor Europese Media. De krant opereert in Rusland onder zware omstandigheden: er is bemoeienis van overheidswege, journalisten worden gehinderd en gevolgd en meerdere medewerkers (waaronder Anna Politkovskaja) zijn vermoord. De vereniging die de prijs toekent stelt dat de krant sinds 1993 als een "onafhankelijk opiniërend persorgaan" en ijvert voor "democratische grondrechten als vrijheid van meningsuiting en mensenrechten." Hoofdredacteur Dimitri Moratov zal de prijs in ontvangst nemen Het is dit jaar de 12de keer dat de Karelsmedaille wordt uitgereikt. De gemeente Maastricht,de stad Aken, de deelstaat Nordrhein-Westfalen en de Duitstalige Gemeenschap in België vormen samen met een aantal grote media-instellingen de vereniging die deze prijs elk jaar uitreikt.

Bekijk meer van

Rusland Anna Politkovskaja

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.