— vrijdag 2 februari 2007, 09:01

Poetin zegt belang vrije pers te erkennen

De Committee to Protect Journalists (CPJ) heeft met voorzichtige instemming gereageerd op de belofte van de Russische president Poetin om alles te doen om journalisten in Rusland te beschermen. Poetin krijgt kritiek vanwege de nog immer onopgeloste moord op Anna Politkovskaya, die in oktober vorig jaar in haar appartement in Moskou werd doodgeschoten. De belofte kwam tijdens een drie-uur durende sessie met ruim 1000 binnenlandse en buitenlandse journalisten. Poetin: "Ik denk niet alleen aan Anna Politkovskaya, met haar scherpe kritiek op autoriteiten, wat goed is - maar ook aan andere journalisten, zoals Paul Klebnikov". De Amerikaan was werkzaam bij de Russische editie van Forbes maar werd vermoord in 2004. "Paul Klebnikov stierf voor een democratisch Rusland, voor de ontwikkeling van democratie in Rusland", aldus Poetin. Dat klinkt alvast warmer dan wat hij te bieden had in oktober vorig jaar, toen hij Politkovskaya's belang voor Rusland "minimaal" noemde. De verdachten in de moord op Klebnikov werden in mei 2006 vrijgesproken door vormfouten tijdens het proces. Een nieuwe rechtszaak is aangekondigd, maar de verdachten zijn in de tussentijd op vrije voeten. Meer bij CPJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.