— maandag 16 november 2020, 16:03 | 0 reacties, praat mee

NOS gaat in gesprek met in opspraak geraakte Hans van Zetten

Hans van Zetten op de perstribune tijdens de Olympische Spelen van 2016 | ANP - © Robin Utrecht / ANP

De NOS gaat in gesprek met commentator Hans van Zetten. Een groep oud-turnsters overweegt een rechtszaak tegen de turncommentator, die de omstreden bondscoach Frank Louter zou hebben geholpen toen die zelf in opspraak kwam wegens grensoverschrijdend gedrag.

De hoofdredactie en de redactiecommissie van de NOS hebben elkaar maandagochtend gesproken over de positie van Van Zetten. De commissie had een gesprek aangevraagd omdat de onrust over de turncommentator op de redactie groeide.

In de wekelijkse sportmail aan de redactie, die bij de Volkskrant terecht kwam, meldt hoofdredacteur sport Maarten Nooter dat Van Zetten handelde als privépersoon en dat Van Zetten “een deskundige freelancer, die een paar keer per jaar in actie komt en niet bepalend is voor onze journalistieke koers bij het turnen”.

Sommige redacteuren waren bang dat de hoofdredactie te makkelijk over deze kwestie heen zou stappen, maar de hoofdredactie heeft intern duidelijk gemaakt dat dit niet het geval is. Meer bij de Volkskrant.

Bekijk meer van

turnen NOS Hans van Zetten

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.