— dinsdag 20 januari 2015, 09:23 | 0 reacties, praat mee

NOS en FOX passen overeenkomst aan

UPDATE De NOS en FOX zullen onder protest het contract over de Eredivisie-samenvattingen aanpassen. Zij doen dit op last van het Commissariaat voor de Media (CvdM), dat vindt de NOS zich dienstbaar zou maken aan de commerciële belangen van FOX Sports. Het CvdM dreigde met een dwangsom die kan oplopen tot een miljoen euro. Bij de aankoop van de rechten op de eredivisiesamenvattingen sprak de NOS af dat in de programma's onder meer zou worden doorverwezen naar de aanvangstijden van de wedstrijden op de betaalzender. "Het dienen van de commerciële belangen van Fox Sports is in strijd met de Mediawet. De publieke omroep is op die manier dienstbaar aan het maken van winst door derden. Voor de kijker is niet transparant dat commerciële beïnvloeding is beoogd", aldus het commissariaat. Volgens NOS-directeur Jan de Jong zal het de deal niet in gevaar brengen, stelt hij. 'De aanpassingen zijn overkomelijk'. De mediawaakhond heeft de NOS tot 18 maart de tijd gegeven om de aanspraken aan te passen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.