— dinsdag 4 juli 2017, 08:35 | 0 reacties, praat mee

Nog meer aandelen TMG aan Mediahuis verkocht

© ANP

Het Vlaamse Mediahuis heeft bijna 65 procent van uitgeefconcern Telegraaf Media Groep (TMG) in handen, meldt het bedrijf in een persbericht (.pdf). Na het sluiten van de aanmeldingstermijn hebben het Belgische bedrijf en de familie Van Puijenbroek nog 3,28 procent aandelen kunnen kopen van aandeelhouders in de na-aanmeldingstermijn.

Het Mediahuis betaalt ruim 9,1 miljoen euro voor de meer dan 1,5 miljoen aandelen TMG. Met de uitbreiding van het belang in TMG hebben Mediahuis en VP Exploitatie 64,66 procent van TMG in bezit. Het is echter nog steeds niet genoeg om het bedrijf van de beurs te halen, zoals Mediahuis-topman Gert Ysebaert graag zou willen.

Er is nog ongeveer vijf procent aandelen beschikbaar op de beurs. Mediatycoon John de Mol heeft in de afgelopen maanden ook mondjesmaat aandelen weten te kopen, zijn belang in TMG staat op ongeveer 30 procent. Ze waren al sinds begin dit jaar verwikkeld in een overnamestrijd.

Bekijk meer van

VP Exploitatie TMG Talpa Medahuis

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.