Smartocto userneeds

— donderdag 17 november 2022, 11:29 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Nieuwe redactiecoördinator bij LINDA en een kersverse hoofdredacteur voor Vox

Juliët Boogaard is de nieuwe zorgredacteur op de economieredactie van NRC. - © Jean-Pierre Jans

De redactie van LINDA. heeft een nieuwe redactiecoödinator, bij universiteitsblad Vox staat er een kersverse hoofdredacteur aan het roer en Juliët Boogaard heeft een andere functie bij NRC. Dit en nog veel meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de laatste ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 22 november 2022, 07:51

Trouw heeft een nieuwe online redacteur én data-analist gevonden in Rufus Kain. Kain is geen onbekende voor de krant, want hij schreef in de afgelopen jaren al over media voor Trouw. ‘Samen met een dynamisch team ga ik onderzoeken hoe Trouw online meer betrokken lezers kan bereiken’, schrijft Kain. Op LinkedIn zal hij de verhalen en inzichten die hij opdoet in zijn nieuwe functie delen.

Marina de Haan heeft een contract gekregen bij het Nederlands Dagblad. Voor de krant schrijft De Haan onder meer over racisme, kerken en evangelisch christendom.

‘Ken je dat gevoel dat je alles voelt kriebelen? Van je buik en je tenen tot in de topjes van je vingers? Dát gevoel heb ik bij het nieuwe avontuur dat ik volgende week begin’, schrijft Sanne Peters. Ze is één van de vijf trainees van de ‘mediapool’ van KRO-NCRV. ‘Maandag begin ik op de redactie van Brandpunt+ (KRO-NCRV) en over een aantal maanden zal ik me bij een andere redactie voegen’, schrijft Peters.

Sportverslaggever Rypke Bakker is voor NU.nl vertrokken naar Qatar. ‘Stagiair tijdens het WK 2010, bureauredacteur tijdens het WK 2014, WK 2018 gemist (net als Oranje) en nu verslaggever ter plaatse’, schrijft hij op Instagram.

Per 1 januari begint Chanelva Rier als zendermanager bij NPO FunX. De 32-jarige Rier is op dit moment adjunct-programmaleider. Eerder was ze eindredacteur van de ochtendshow ‘Start met Fernando’ en producer/redacteur van diverse programma’s op NPO FunX. ‘In mijn verschillende rollen heb ik FunX leren kennen als een crossmediaal radiomerk dat jongeren in de grote steden en daarbuiten weet te bereiken met een uniek en herkenbaar geluid’, zegt Rier in een persbericht van de NPO.

Persbureau ANP heeft een nieuwe chef Binnenland, Suzanne van Dedem. ‘Suzanne heeft met haar bijna 24 jaar aan ANP-werk een schat aan ervaring op de redactie (waaronder bij Binnenland zelf en radio). Daarvoor werkte ze opgeteld ook nog eens zes jaar bij Sky Radio, Veronica Nieuwsradio en de NOS. Ze heeft zich daar en hier laten kennen als betrokken bij onze journalistieke kwaliteit en het goed functioneren van de redactie’, meldt het persbureau.

Marloes Oelen is per 1 november begonnen als hoofdredacteur van vakblad PW, een HR-platform. Daarmee keert Oelen terug naar haar ‘oude liefde’, de journalistiek. ‘Veel zin in! En nog steeds binnen het HR-werkveld, dus goede artikelideeën blijven meer dan welkom’, schrijft Oelen.

Maud Beucker Andreae is begonnen als redacteur bij de Gemeente Amsterdam. ‘Daarnaast blijf ik freelance schrijven, maar een stukkie minder’, meldt ze.

En nog een benoeming bij de publieke omroep. Roshan Tewarie wordt per 1 januari de nieuwe genremanager Fictie. Roshan Tewarie was het afgelopen jaar hoofdredacteur voor Paramount. Daarvoor werkte hij als Brand- & Contentmanager inhoudelijk aan formats voor Talpa Network en RTL/Videoland. Voor de publieke omroep maakte hij in 2021 De Kalvijn Show voor BNNVARA. Ook was hij bij BNNVARA negen jaar lang als programmamaker betrokken bij meerdere programma’s en was hij hoofdredacteur voor onder meer Club Hub en 101.TV. ‘Tijdens mijn loopbaan heb ik altijd geprobeerd om te denken vanuit een inhoudelijk perspectief en niet enkel in linear, digitaal of on demand. Ik ben niet het type dat hard van de daken roept dat we ‘het helemaal anders gaan doen’. Maar ik proef vanuit de NPO een drang om te vernieuwen en ik ben blij dat ik de kans krijg om verder te bouwen op het fundament dat er nu al ligt’, zegt Tewarie in een persbericht van de NPO.

Ruby Deelen, eindredacteur bij de VPRO, besluit juist om te kiezen voor het leven van een freelancer. ‘Natuurlijk vind ik het moeilijk om deze stap te zetten, weggaan en afscheid nemen is nooit leuk’, zegt ze. ‘Vanaf januari ga ik mijn horizon verbreden en ben ik dus in te huren als freelance eindredacteur.’

Bij NRC heeft Juliët Boogaard een nieuwe functie. ‘Sinds afgelopen week vervul ik de functie van zorgredacteur op de economieredactie van NRC. Een grote, belangrijke portefeuille waar veel over te schrijven valt. Een bron van verhalen die voorlopig nog niet op zal drogen (nooit, zelfs). De zorg staat tegenover complexe uitdagingen, die ik zal proberen inzichtelijk te maken’, schrijft Boogaard op LinkedIn. Ze begon bij NRC als freelancer en later trainee. Eerder werkte Boogaard als stagiair en nieuwsredacteur voor Het Parool. Eerder sprak Boogaard samen met haar moeder, Arlette Dwarkasing, tevens werkzaam in de journalistiek, met Villamedia.

Carlijn van Loenen is per 1 november begonnen als redactiecoördinator bij LINDA. en Vogue.nl. ‘Heel veel zin om nog harder te gaan vlammen met de leukste collega’s!’, schrijft Van Loenen op LinkedIn. Ellen Hensbergen heeft echter óók net de promotie tot senior redacteur gemaakt.

We blijven nog even bij LINDA., want de website van het tijdschrift heeft een nieuwe senior redacteur: Marissa Klaver. Klaver begon in haar nieuwe positie met een interview met Jip van den Toorn, schrijft ze.

Het Nijmeegse universiteitsblad Vox heeft een nieuwe hoofdredacteur, Mathijs Noij. Hij volgt daarmee Annemarie Haverkamp op, die na elf jaar het stokje wilde doorgeven en zich weer wilde toeleggen op het schrijven. Noij (33) is momenteel plaatsvervangend hoofdredacteur van Vox en werkte eerder voor de Volkskrant en De Persdienst. Noij begint per 1 januari, meldt Vox.

De researchredactie van RTL krijgt versterking van Nicolien van Peursem. ‘Soms komt er een kans voorbij die je niet kan laten schieten.. samen met Gijs Rademaker en de collega’s van de researchredactie ga ik het nieuwe rtlnieuws panel opzetten en runnen!’, schrijft ze. ‘We zullen de kijkers via onderzoek nog meer betrekken bij RTL programma’s, niet alleen het nieuws maar ook Jinek, Humberto, Beau, Renze en Editie NL.’ Van Peursem voegt zich daarmee bij Rademaker, die onlangs overstapte van EenVandaag naar RTL.

Heb je een nieuwe baan of ken je iemand die een transfer maakt in de journalistiek? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. Transfer

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.