basis naar compleet

— donderdag 29 september 2022, 15:03 | 0 reacties, praat mee

Gijs Rademaker stapt over van EenVandaag naar RTL

© RTL

Opiniepeiler Gijs Rademaker neemt na achttien jaar afscheid van EenVandaag (AVROTROS) en stapt over naar RTL. Hij zal daar vanaf volgend jaar te zien zijn opiniepeiler en presentator van het RTL Nieuwspanel, een nieuw programma van RTL. Laatste wijziging: 29 september 2022, 15:40

Daarnaast zal Rademaker in de verschillende talkshows op RTL 4 aanschuiven om “het sentiment van de samenleving te duiden”, zo laat RTL donderdagmiddag weten. “Ik was bij de geboorte van het allereerste Opiniepanel-onderzoek, in 2004. Deze week, 18 jaar later, was mijn laatste. Want ik stop, met pijn in het hart, bij EenVandaag”, schrijft Rademaker zelf in een blog op de website van EenVandaag.

“Ik stop bij EenVandaag omdat ik na 18 fijne jaren bij dit programma, waarvan 12 jaren als presentator van de opiniepeilingen, toch echt toe ben aan een nieuwe omgeving. En nieuwe soorten programma’s, zoals een tv-serie over dinosauriërs. Ik stap daarom over naar RTL”, zo duidt Rademaker zijn overstap.

Directeur content Peter van der Vorst is erg blij met de komst van Rademaker. “Met alles wat er gebeurt in onze samenleving is het waardevol en belangrijk om te weten hoe Nederlanders denken en wat hen bezighoudt. Via het nieuwe RTL Nieuwspanel kunnen we onder leiding van Gijs dat gesprek met de kijker over tal van onderwerpen dagelijks gaan voeren”, aldus Van der Vorst op de website van RTL Nieuws.

Hoofdredacteur Ilse Openneer van RTL Nieuws zegt dat Rademaker onder meer is binnengehaald om “nóg dichter bij onze kijker te komen staan”. Rademaker gaat niet alleen aan de slag als opiniepeiler bij RTL, ook zal hij voor Videoland in de Verenigde Staten een reeks documentaires maken met Maarten van Rossem, een “wonderlijke zoektocht naar bijzondere dinosauriërs”.

EenVandaag zal het Opiniepanel voortzetten, maar dan met een nieuwe presentator. Wie deze functie zal vullen is nog onbekend. Behalve de programmatitel van het programma dat Rademaker bij RTL zal presenteren is de inhoud ervan nog onduidelijk.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.