Jodal

— donderdag 3 maart 2022, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Saskia Konniger nieuwe Zuidoost-Azië correspondent van NRC en Tahrim Ramdjan naar Het Parool

ANP

De onderzoeksredactie van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant krijgt versterking van Rob Zijlstra en Joris Polman start bij de onderzoeksredactie van het FD. Ook bij de NOS zijn wat verschuivingen: Michiel Klaassen vertrekt naar NH Nieuws en AT5 en Simone Tukker verruilt EenVandaag voor de NOS. Verder verlaat Karlijn Goossen het hoger onderwijs voor de publieke omroep. Bij de techredactie van RTL Nieuws schuift Stan Hulsen aan. Dat en nog veel meer in deze wekelijkse rubriek waar we transfers van collega's verzamelen.

Vanaf half maart gaat Michiel Klaassen weer verslaggeving doen. Niet bij zijn huidige werkgever NOS op 3, maar bij de regionale omroep NH Nieuws en tv-zender AT5.

Een nieuwe functie voor eindredacteur Dorien Vrieling bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Zij is vanaf nu chef redactie van SvdJ-nieuws.

In september 2011 werd Tahrim Ramdjan redacteur bij de schoolkrant op zijn middelbare school in Amsterdam-Oud-Zuid. In januari 2016 publiceerde hij zijn eerste ingezonden brief in Het Parool. “Meer dan tien jaar na de schoolkrant, meer dan vijf jaar na mijn eerste opiniestuk, is het zover,” schrijft hij op Twitter.

“Het is niet zozeer dat we hier weg willen, als wel dat we daarheen willen,” aldus cabaretier en columnist Jasper van Kuijk over de reden waarom hij Nederland achterlaat.

Een nieuwe functie voor Joris Polman bij het FD. Hij maakt de overstap naar de onderzoeksredactie.

Saskia Konniger krijgt een nieuwe standplaats. De afgelopen jaren werkte ze in India, dat wordt nu Indonesië.

De techredactie van RTL Nieuws krijgt versterking: Stan Hulsen verlaat na vier jaar NU.nl.

Martha Riemsma stopt per 1 mei als hoofdredacteur van Tubantia. Ze vertrekt ook bij DPG Media, want ze wil iets anders gaan doen in haar professionele leven. “Wat daar gloort, weet ik nog niet precies. Er is veel ontwikkeling in medialand. Ik ben van plan wat tijd vrij te nemen om uit te zoeken welke rol ik daar precies in kan en wil spelen,” schrijft ze in een mail aan haar redactie.

Na ruim acht jaar heeft Simone Tukker afscheid genomen van EenVandaag met een bang.

Karlijn Goossen verruilt het hoger onderwijs voor de publieke omroep, meldt ze op LinkedIn. Na 13,5 jaar neem ze afscheid als seniordocent en leidinggevende bij de opleiding Journalistiek CHE om per 1 april aan de slag te gaan als Hoofd Contentmakers bij de EO.

Bijna 23 jaar na de start van het programma Wintertijd keert Harry de Winter nog 1 keer terug met een nieuwe serie bij Omroep MAX. Met Maarten van Rossem, Chantal Janzen, Jan Slagter en Hedy d’Ancona neemt hij de soundtrack van hun leven door. In de laatste aflevering zijn de rollen omgedraaid en vertelt Harry zelf zijn levensverhaal aan Jeroen Pauw, compleet met zijn favoriete muziek. Het programma Wintertijd is te zien vanaf zaterdag 12 maart 2022 om 22.05 uur op NPO 2.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.