— donderdag 10 november 2022, 14:44 | 0 reacties, praat mee

Marcella Breedeveld gaat weer schrijven voor NRC en Mats Akkerman aan de slag op het Binnenhof

© Sophie van Leeuwen/BNR

De journalistieke arbeidsmarkt is weer volop in beweging. Althans, dat blijkt uit deze Transfer Thursday, waarin Villamedia de laatste ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Met deze week: Mats Akkerman aan het werk op het Binnenhof voor BNR en Marcella Breedeveld gaat weer schrijven voor NRC. Laatste wijziging: 14 november 2022, 12:43

Lene Makkink is net begonnen als online nieuwsredacteur bij RTL Nieuws. Daarmee neemt ze wel afscheid van het bestaan als zzp’er: ‘Helaas komt er een einde aan mijn freelance werk bij RTV Oost en Topics. Ik heb vier jaar lang met veel plezier voor verschillende opdrachtgevers gewerkt en ik ben dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen’, schrijft ze.

Na ruim veertig jaar neemt Nico Drok afscheid van het journalistieke onderwijs. Drok begon in de jaren 80 bij de journalistenopleiding in Kampen. Bij het begin van de Christelijke Academie voor de Journalistiek in 1981 was Drok de eerste docent die zich meldde. ‘In Kampen stapte je de school uit en stond je midden in de samenleving. Ik denk dat in die jaren elke Kampenaar wel een keer een microfoon onder de neus kreeg van een student’, blikt hij terug tegenover RTV Oost.

Jelte Wiersma treedt na een journalistieke carrière van twintig jaar in dienst bij CEMA. ‘Wij zijn verheugd de benoeming van de heer Jelte Wiersma nieuwe secretaris-generaal aan te kondigen’, meldt de agrarische belangenvereniging op LinkedIn.

Oud-adjunct hoofdredacteur Jan-Kees Emmer klimt weer in de pen. ‘Vanaf heden schrijf ik wekelijks een politiek-maatschappelijke column in het Noordhollands Dagblad’, laat Emmer weten op LinkedIn. Emmer werkte vanaf 1993 voor De Telegraaf en was van 2011 tot 2015 hoofdredacteur van de krant.

Podcastmaker Ilan Hoekstra ruilt BNNVARA en NPO Radio 1 na drie jaar in voor Dag en Nacht Media en Podimo. ‘Dankjewel BNNVARA en NPO Radio 1 voor drie jaren die voorbij zijn gevlogen en waar we veel mooie dingen hebben opgezet en gemaakt’, schrijft hij.

Mats Akkerman van BNR had deze week zijn eerste werkdag als politiek verslaggever op het Binnenhof in Den Haag. ‘Zijn eerste dag in Pole Position’, tweet politiek journalist Sophie van Leeuwen.

‘Terug naar mijn eerste liefde, op werkgebied dan.’ De afgelopen week ben is Marcella Breedeveld weer aan de slag als journalist bij NRC, op de redactie Economie. De laatste drie jaar werkte ze als HR-directeur bij NRC Media en als hoofd duurzaamheid voor moederconcern Mediahuis. ‘Ik heb met ongelooflijk veel leuke, slimme, aardige collega’s mogen samenwerken. Zij hebben me veel geleerd; ook in mijn nieuwe rol zal ik die kennis nog vaak gaan gebruiken’, schrijft ze op LinkedIn.
Breedeveld zal zich gaan gaan bezighouden met de portefeuille Sociale Economie en gaat schrijven over arbeidsrelaties, werkgevers en werknemers, pensioenen, loopbaanontwikkelingen, beloningen en nieuwe omgangsvormen.

Vanwege ‘forse reorganisatie’ bij het tijdschrift Quest zoekt Mark Traa na bijna tien jaar een nieuwe werkgever. ‘Ben je op zoek naar iemand met dertig jaar ervaring in print- én online journalistiek, dan ben ik misschien wel je man’, laat Traa weten op LinkedIn.

Na vier jaar ruilt Frederique Ternede deLex Media in voor een nieuwe functie bij Het Parool. ‘Binnenkort begin ik bij Het Parool als Samensteller van de Digitale Editie!’, schrijft ze.

Mayke Blok verlaat de Correspondent na ruim acht jaar. ‘Ik wilde graag iets nieuws en dat heb ik gevonden’, schrijft ze op Twitter. Vanaf 1 december gaat ze aan de slag bij ASN bank als Product Developer Duurzame Proposities.

Journalist Mitchell van de Klundert ‘schuift een verdieping op’. Na ruim vijf jaar NOS werkt hij vanaf deze week voor Nieuwsuur. ‘Bedankt allemaal’, laat Klundert op Twitter weten aan zijn collega’s van de NOS.

Na een carrière als crimeredacteur bij RTL Boulevard gaat Sander Knura  vanaf 1 december aan de slag op de binnenlandredactie van het ANP. ‘Werken in mijn eigen stad, Den Haag. Ik heb er super veel zin in’, tweet Knura.

‘Na 8 hele fijne en bijzondere jaren heb mijn post als eindredacteur van het radio, tv en digitaal Vroege Vogels verlaten’, meldt Anneke Naafs op LinkedIn. Naafs gaat een ander programma maken, ‘maar daarover later meer.’

Sinds gisteren is Rufus Kain aan de slag als data-analist en onlineredacteur bij Trouw. Hiervoor schreef Kain voor Trouw over media. ‘Samen met een dynamisch team ga ik onderzoeken hoe Trouw online meer betrokken lezers kan bereiken. Hier op LinkedIn deel ik verhalen en inzichten.’

Het duurde 27 jaar maar zijn droom is nu echt werkelijkheid: Rob Mooij mag verslag doen voor NOS Langs de Lijn. ‘Ik heb altijd geweten dat verslaggeven mijn ding is’, vertelt Mooij in het Noordhollands Dagblad.

Chanelva Rier start op 1 januari als zendermanager van NPO FunX. De 32-jarige Rier is op dit moment adjunct-programmaleider bij de publieke zender. Daarvoor was ze eindredacteur van de ochtendshow ‘Start met Fernando’ en producer/redacteur van diverse programma’s op NPO FunX. ‘Van stagiair naar ZENDERMANAGER! Ik heb er enorm veel zin in!, schrijft Rier.

Heb je een nieuwe baan of ken je iemand die een transfer maakt in de journalistiek? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. Transfer.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.