training eu starters

— donderdag 2 maart 2023, 13:01 | 0 reacties, praat mee

Jasper Leegwater maakt zijn kinderdroom waar bij de NOS en Ruby Deelen gaat tóch niet freelancen

Ruby Deelen ging het avontuur aan als freelancer, maar kiest nu toch weer voor een vaste baan. - © Roel Siebrand

Een vrij grootse aankondiging tot freelancen ging toch niet door, Ruby Deelen koos tóch voor een baan als Head of Documentary bij productiehuis HALAL. En Jasper Leegwater heeft sinds jongs af aan zijn pijlen al op de NOS gericht. Bijna elf jaar geleden won hij de presentatiewedstrijd van het NOS jeugdjournaal. Vanaf april treedt hij daadwerkelijk in dienst van de NOS. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 3 maart 2023, 16:47

Op zijn zestiende begint Maurijn Rozema bij de regionale sportredactie van het AD Rotterdams Dagblad. Tijdens zijn verdere loopbaan heeft hij zich o.a. gericht op het gebruik van data op de redactie en de digitale strategie. Na zo’n achttien jaar trouwe dienst is het tijd voor een nieuwe stap, zegt Rozema. ‘Maandag begin ik als coördinator van de Newsroom bij de Gemeente Dordrecht.’

Na meer dan negen jaar vertrekt Eva Rammeloo uit China.

Mark Kampers gaat de politieke redactie van Talpa versterken: ‘Ik ga Charlotte Nijs opvolgen als politiek verslaggever voor Hart van Nederland, HLF8 & Vandaag Inside’, laat hij weten op Instagram.

Len Maessen is begonnen op de Slim Leven-redactie van NRC.

Eerst het was het plan om te gaan freelancen, maar dat ging toch niet door. Ruby Deelen neemt de nieuwe functie aan van ‘Head of Docs’ bij HALAL. ‘Sorry KVK en boekhouder die ik al in de arm had genomen, ik ga dus niet meer freelancen. Maar ik ben wel sinds vandaag Head of Documentary bij productiehuis HALAL en dat betekent dat ik de documentairetak ga leiden’, schrijft ze op Instagram.

Ook Melissa Lagerwaard laat het freelanceleven links liggen: ze gaat fulltime aan de slag bij Qmusic, laat ze op LinkedIn weten.

Roeliene Bos doet juist het tegengestelde: zij gaat over een paar maanden freelancen, schrijft ze. Vooralsnog is ze Digital Content Manager bij Hearst Magazine.

Jong geleerd, oud gedaan: Jasper Leegwater won bijna elf jaar geleden de presentatiewedstrijd van het NOS Jeugdjournaal. Vanaf april treedt hij in dienst van de NOS. ‘Ik ga prachtige dingen combineren en zal te horen zijn als nieuwslezer op de publieke radiozenders, ga redactiewerk doen voor NOS Op 3 en video’s monteren voor onder andere de NOS-app en -website’, schrijft hij op LinkedIn.

Van Peter naar Pieter: Max Nieuwsweekend verwelkomt Pieter van der Wielen als vaste presentator, schrijft AD. Hiermee volgt hij Peter de Bie op, die na 28 jaar afscheid neemt.

Ruben Eg krijgt een nieuwe functie: na Seizoen 2 van Hoge Bomen bij BNR Nieuwsradio afgemaakt te hebben, gaat hij aan de slag op de economieredactie van de NOS. Laat hij op LinkedIn weten.

Merel van Beers gaat haar ervaring delen met een jonge lading journalisten. Ze laat haar baan als verslaggever Nieuwsdienst bij het Brabants Dagblad achter zich. Brabant verlaat ze daarentegen niet, ze wordt docent op de Fontys journalistiek opleiding in Tilburg.

Van stagiair naar journalist: Simone Langejan zit nu bij de buitenlandredactie van NOS.

Nathalie van Suijlekom neemt vanaf nu de nieuwsbulletins voor haar rekening in de middagshow van Domien Verschuuren op Qmusic. Eerder werkte ze onder meer als freelancer bij Omroep Brabant. Suijlekom schrijft op LinkedIn: ‘Deze week is het 10 jaar geleden dat ik bij de lokale omroep begon. Het laatste zetje om bij de radio te gaan kwam nadat ik als luisteraar in de uitzending mocht, bij de voorste meneer op de foto. Toen nog ‘jock’ bij een andere zender. Nu kruisen onze paden opnieuw, alleen blijf ik dit keer iets langer hangen dan 3 minuten aan de telefoon…’

Van Hilversum naar Amsterdam. Daan Kool verruilt de redactie van NOS op 3, na zijn tijd als Frankrijk-correspondent, voor die van AT5. Hier gaat hij als onderzoeksjournalist aan de slag.

Lemma Laaroussi was het even vergeten te melden, maar nu doet ze het alsnog: ze is in vaste dienst bij het Brabants Dagblad, schrijft ze op LinkedIn.

Hanneke van Zessen treedt in vaste dienst bij NOS op 3. Hier gaat ze aan de slag met radio maken, schrijft ze op LinkedIn.

Nieuwe baan? Of ken je iemand die een overstap maakt binnen of buiten de journalistiek en media? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.