— woensdag 30 november 2011, 14:28

Weer arrestatie in Brits afluisterschandaal

In het Britse afluisterschandaal is inmiddels een zeventiende arrestatie verricht. Het gaat om Bethany Usher, een 31-jarige voormalig verslaggeefster van het opgeheven News of the World. Ze is opgepakt op verdenking van het onderscheppen en afluisteren van voicemails. Ze werkte van 2005-2007 voor de tabloid en was in 2003 zelfs nog tot Jonge Journalist van het Jaar benoemd. Inmiddels geeft ze les in journalistiek aan de Teesside universiteit. Haar arrestatie volgt een dag na de getuigenis van tabloidjournalist Paul McMullan gisteren voor de Britse overheidscommissie die onderzoek doet naar misstanden in de media. Op haar twitteraccount zei ze nog dat hij zijn kop moest houden. Vandaag verschijnt ook de voormalige woordvoerder van de Britse premier Tony Blair, Alastair Campbell, voor de commissie. Volgens hem heeft een klein aantal journalisten de Britse pers verpest. Meer bij de BBC I / II

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.