— dinsdag 12 juli 2011, 09:55 | 0 reacties, praat mee

Scotland Yard gehoord in hackschandaal

Twee voormalige en twee huidige chefs van de Londense politie moeten voor een onderzoekscommissie verschijnen om de rol van Scotland Yard uit te leggen in het afluisterschandaal dat Groot-Brittannië in zijn greep houdt. Kamerleden zullen waarschijnlijk vragen waarom het eerste onderzoek, in 2005, geen bewijs boven tafel bracht dat journalisten van News International voicemails en telefoons van beroemde Britten en politici kraakten en afluisterden. Ook de voormalige Britse premier Gordon Brown is een van de slachtoffers. Journalisten verkregen onder andere toegang tot zijn bankgegevens en de medische dossiers van Brown en zijn familieleden. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse krant The Guardian. Niet alleen de inmiddels opgeheven tabloid News of The World zou zich hieraan schuldig hebben gemaakt, maar ook de Sunday Times en The Sun, beiden onderdeel van News International. Meer bij The Guardian / BBC / Sky / Independent Foto: Hollandse Hoogte / Photononstop

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.