word studentlid

— woensdag 25 april 2012, 13:45

Murdoch bij Leveson-commissie

UPDATE Mediamagnaat Rupert Murdoch heeft Britse politici nooit om hulp gevraagd. Dat zei hij woensdag voor de commissie die onder leiding van rechter Brian Leveson onderzoek doet naar de ethiek binnen de Britse pers. De mediamagnaat wordt ondervraagd over zijn relatie met de top van de Britse politiek. Hij onderhoudt al decennialang nauwe banden met Britse premiers, beginnende met Margaret Thatcher in de jaren '70. Tony Blair is peetvader van een van zijn dochters, Gordon Brown is een van zijn persoonlijke vrienden en huidig premier David Cameron nam één van zijn ex-werknemers in dienst als persoonlijke woordvoerder. Eerder bleek dat er mailcontact was tussen de Britse premier David Cameron en minister Jeremy Hunt met de familie Murdoch over de overname van televisiezender BSkyB door News Corp. Laatste wijziging: 1 maart 2018, 12:47

De Britse premier David Cameron en minister Jeremy Hunt liggen door die mails, gepubliceerd door de commissie Leveson, onder vuur. De politici hebben met vader en zoon Murdoch contact gehad over de mogelijke overname. De oppositie heeft al geroepen om het aftreden van Hunt, omdat hij duidelijk heeft laten blijken niet onafhankelijk te zijn geweest. Hunt heeft inmiddels een verklaring afgelegd. Hij heeft de commissie-Leveson ook gevraagd om te getuigen om zich op die manier te verdedigen tegen de beschuldigingen. 

Adam Smith, adviseur van Hunt, is inmiddels opgestapt. Smith zou bij de geplande overname van de Britse zender BSkyB door News Corporation zonder medeweten van de minister vertrouwelijke informatie aan Murdoch en zijn zoon hebben doorgespeeld. De overname van BSKyB ging uiteindelijk niet door: het afluisterschandaal door een van de tabloids van News International gooide roet in het eten.

Gisteren werd de zoon van murdoch, James Murdoch, al stevig aan de tand gevoeld. Meer bij de BBC / The Guardian

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.