training eu starters

— maandag 24 januari 2022, 09:56 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe aangifte tegen Rietbergen en mogelijk tegen regisseur The Voice

© Jeroen Jumelet

Een oud-deelnemer van The Voice of Holland gaat aangifte van aanranding doen tegen een niet nader genoemde regisseur van het programma. Dat zegt een belangenbehartiger van de vrouw tegen RTL Boulevard. En er is nog een vrouw die slachtoffer zegt te zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag door voormalig Voice-bandleider Jeroen Rietbergen. Ook zij stapt naar de politie, laat haar advocaat weten. Laatste wijziging: 24 januari 2022, 10:02

De voormalige kandidaat van The Voice of Holland gaat aangifte doen tegen een itemregisseur van het programma wegens aanranding. Het is niet duidelijk wanneer de aanranding zou hebben plaatsgevonden. De politie geeft aan dat ze pas over twee weken een update zullen geven over het aantal aangiften en meldingen gerelateerd aan de talentenjacht, meldt RTL Boulevard.

Het is de eerste aangifte tegen deze medewerker van The Voice of Holland. Eerder werden er al twee aangiftes tegen coach Ali B en één tegen bandleider Jeroen Rietbergen gedaan.

Daarnaast werd zondag bekend dat er nog een vrouw naar de politie stapt, meldt haar advocaat Sébas Diekstra. De vrouw was geen deelnemer aan The Voice of Holland, maar kende Rietbergen “via de muziekwereld”. Door alle commotie die is ontstaan na de uitzending van BOOS wil ze alsnog haar verhaal doen. De vrouw ontving naar eigen zeggen onder meer seksueel getinte berichten en foto’s van Rietbergen. Volgens advocaat Sébas Diekstra maakt ze ook melding van een ernstig zedenfeit. Om wat voor zedenfeit het gaat, zegt Diekstra niet. “De vrouw is ook in het bezit van overtuigend bewijs ter onderbouwing van hetgeen haar is aangedaan. Dit bewijs is inmiddels veilig gesteld”, voegt hij toe.

Donderdag plaatste het BNNVARA-programma BOOS een aflevering op YouTube over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. In de aflevering waren getuigenissen te zien van vrouwen die verschillende bekende gezichten van The Voice of Holland beschuldigen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het gaat om coach Ali B, voormalig coach Marco Borsato, oud-bandleider Jeroen Rietbergen en een niet nader genoemde regisseur.

Oud-Voice-kandidaat Nienke Wijnhoven kondigde eerder ook al een aangifte aan tegen Rietbergen. Zij gaat komende week aangifte doen van aanranding tegen Rietbergen.

En niet alleen slachtoffers laten van zich horen. Ook bedrijven ondernemen deze week actie, ziet André Kreuze van het Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen. Ook bij Together We Rise hebben zich deze week een aantal bedrijven gemeld. “Enkele mediaorganisaties hebben ons benaderd om hun bedrijf door te lichten”, vertelt Alaoui-Dekker bij de NOS. “Ze willen weten of zij het goed genoeg hebben geregeld met HR, of mensen zich veilig genoeg voelen om eventueel een melding te doen.”

RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst zei vrijdagavond dat RTL Nederland niets wist van misstanden bij The Voice. Hij noemde dat in de talkshow Beau pijnlijk. “We hadden dit vanaf het begin moeten weten.”

Volgens Van der Vorst is RTL direct met producenten van talentenjachten gaan bellen, toen BOOS-presentator Tim Hofman in de zomer met een oproep kwam om misstanden bij talentenshows te melden. “We hebben doorgevraagd, moeten wij iets weten, zijn er incidenten geweest. Daar is niets over gezegd”, zei Van der Vorst. “Wij hadden dit moeten en willen weten.”

Het incident waarvoor bandleider Jeroen Rietbergen op het matje was geroepen bij producent John de Mol, nadat in 2019 één vrouw zich had gemeld met klachten over ongewenst appgedrag is volgens Van der Vorst nooit bij hun gemeld. “Als wij hadden geweten dat hij zeer ongepaste appjes had gestuurd naar de kandidaten, dan was hij op staande voet ontslagen geweest.”

Het is de bedoeling dat RTL Nederland en John de Mol’s bedrijf Talpa Network later dit jaar fuseren. Volgens Van der Vorst staat die fusie niet op losse schroeven, maar “moeten er wel wat gesprekken gevoerd worden”. Meer bij de NOS I / II / RTL I / II / NU.nl  / AD

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.