e learning nvj

— vrijdag 17 februari 2017, 10:23 | 0 reacties, praat mee

Nieuw wetsvoorstel legt salaris presentator aan banden

© ANP

Salarissen van presentatoren bij de publieke omroep worden aan banden gelegd. Ze mogen niet meer gaan verdienen dan een minister. Dat staat in een wetsvoorstel dat het kabinet vandaag naar de Raad van State stuurt. Laatste wijziging: 17 februari 2017, 10:28

In het wetsvoorstel staat dat alle werknemers in de (semi) publieke sector die onder de Wet normering topinkomens vallen, dan ook niet meer verdienen dan een minister. Voor bestuurders werd het maximum eerder al teruggebracht naar een ministerssalaris (181.000 euro in 2017).

Met de aanpak van de salarissen van werknemers in de publieke en semipublieke sector is de laatste stap gezet bij het uitvoeren van de afspraak die VVD en PvdA maakten toen zij samen gingen regeren. Volgens De Telegraaf is het moeilijk salarissen van presentatoren aan te pakken omdat zij zich vaak extern laten inhuren en op die manier de regels kunnen omzeilen.

De Rijksoverheid schrijft dat organisaties die een publieke taak uitvoeren, betaald met belasting- of premiegeld, maatschappelijk aanvaardbare salarissen moeten betalen. “Het stellen van een maximale bezoldigingsnorm draagt bij aan het vertrouwen in en maatschappelijk draagvlak voor de (semi)publieke sectoren. Met deze wet wordt een eind gemaakt aan zeer hoge beloningen, bijvoorbeeld voor managers die niet als topbestuurder aangemerkt worden en voor wie dus geen maximum geldt. In uitzonderlijke situaties blijft het mogelijk een uitzondering te maken.”

Bekijk meer van

Ronald Plasterk NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.