— maandag 29 februari 2016, 08:32 | 0 reacties, praat mee

Meerderheid omroepen en NPO akkoord over Mediawet

Sander Koning / ANP

De Eerste Kamer gaat dinsdag weer in debat over de nieuwe Mediawet. Het debat werd eerder opgeschort omdat er te veel bezwaren waren en er schriftelijke garanties van staatssecretaris Dekker werden gevraagd. In de aanloop naar het debat morgen meldt De Telegraaf op basis van ingewijden dat een meerderheid van de publieke omroepen en de overkoepelende NPO een akkoord hebben bereikt over de uitwerking van de kern van de nieuwe Mediawet. Laatste wijziging: 1 maart 2016, 08:19

De overeenkomst zou ondertekend zijn door VPRO, WNL, BNN-VARA, EO, Human, NOS en NTR. In de deal is geregeld dat omroepen ook bij programma’s die door externe partijen worden gemaakt volwaardig co-producent blijven en zo vorm en inhoud bepalen.

AvroTros, Omroep MAX, PowNed en KRO-NCRV zijn niet akkoord. De omroepen maken zich zorgen over hun invloed op de programmering wanneer de NPO straks verantwoordelijk is voor de verdeling van de helft van het budget. Doel daarvan is dat het bestel opener wordt, door externe producenten meer kansen te bieden om radio en tv te maken.

Volgens De Telegraaf zou de steun van de omroepen wel eens cruciaal kunnen blijken. Een betrokkene zegt: “Als de senatoren horen dat de meerderheid van Hilversum nu achter de wet staat, zullen zij wellicht hun verzet staken”.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.