— donderdag 3 november 2016, 11:47 | 0 reacties, praat mee

Nieuw onderzoek naar situatie freelancers

Beroepsorganisaties NVJ, NVF, Dupho, FLA, BNO en de collectieve beheersorganisaties Lira en Pictoright roepen freelancers op op deel te nemen aan een nieuwe peiling 'Monitor Freelancers en Media 2016'.

Dit jaar ligt het accent op het in kaart brengen van de tarieven die de grotere mediaorganisaties betalen aan freelance makers. De peiling gaat verder over onderhandelingspositie en auteursrechten van freelance (foto)journalisten, fotografen, illustratoren en grafisch ontwerpers.

Deelname voor leden is mogelijk via een inlogcode die zij op 2 november per e-mail hebben ontvangen. Deelname is ook mogelijk voor niet-leden.

In 2013 en 2015 is ook onderzoek gedaan onder freelancers. Eind dit jaar worden de eindresultaten bekendgemaakt. Meer bij de NVJ

Bekijk meer van

NVJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.